Δυτική Αχαΐα: Περισσότεροι από 25 μαθητές παραλίγο να μην πάνε σήμερα σχολείο! Διεκόπη ξαφνικά το έργο μεταφοράς; Τί θα γίνει τη Δευτέρα;

παιδιά από πέντε χωριά

Παραλίγο να χάσουν τη σημερινή ημέρα στο στο σχολείο τους 35 παιδιά τα οποία μεταφέρονται με ταξί από πέντε χωριά της δυτικής Αχαΐας, στο 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, διεκόπη ξαφνικά το έργο της μεταφοράς τους, που γινόταν με ταξί. Και έτσι, σήμερα οι γονείς τους αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στο σχολείο, ενώ υπήρχαν μαθητές που δεν πήγαν γιατί οι δικοί τους δεν ήταν σε θέση. Πρόκειτα για παιδιά δημοτικού από τα χωριά Ελαιοχώρι, Άνω Αχαΐα, Αγιοβλασίτικα, Στεναΐτικα και Πετροχώρι.  

Η σύμβαση για τη μεταφορά με τα ταξί έχει λήξει και το έργο της μεταφοράς γινόταν μέχρι χθες με παράταση που είχε δοθεί από την Περιφέρεια.  

Σήμερα το πρωί λοιπόν, οι οδηγοί ταξί πήραν εντολή να μην εκτελέσουν το έργο και ότι η μεταφορά των παιδιών θα γίνει εφεξής με λεωφορείο.

Δύο είναι τα ζητήματα και είναι αρκετά σοβαρά. Μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για ένα, δύο, αλλά για 35 παιδιά. Στο σημείο αυτό, να διευκρινίσουμε ότι οι μαθητές των τμημάτων ένταξης συνεχίζουν με μεταφέρονται στα σχολεία τους με ταξί. Το πρόβλημα πάντως φαίνεται ότι αφορά και άλλα σχολεία του νομού, καθώς δόθηκε λήξη στο έργο της μεταφοράς με τα ταξί. 

Θα λυθεί το πρόβλημα με το λεωφορείο; 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου (27 Απριλίου 2017), τα όρια μεταφοράς έχουν αλλάξει. Βάσει των νέων ορίων, οι μαθητές των χωριών πλην του Πετροχωρίου, δεν δικαιούνται μεταφοράς και θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο σχολείο. Κατά πόσο όμως είναι εφικτό να αλλάξουν στη μέση της χρονιάς σχολείο; Επίσης, όπως μας μεταφέρουν γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα, το λεωφορείο που έχει δρομολογηθεί των 50 θέσεων, θα μεταφέρει όλους τους μαθητές (Λυκείου, γυμνασίου, επαλ, δημοτικού και νηπιαγωγείου) με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ υπάρχει και το θέμα με το δρόμο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπαρχει προσβασιμότητα του λεωφορείου. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα αναγκάζονται να περπατούν αρκετά μέτρα μέχρι να φτάσουν στη στάση. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στέγαστρα στις στάσεις, ενώ η επικινδυνότητα μεγαλώνει, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. 

Όλα αυτά και άλλα πολλά, καλούνται να επεξεργαστούν μάλλον άμεσα στην Περιφέρεια, καθώς γονείς και μαθητές δεν γνωρίζουν ακόμα πώς θα πάνε τη Δευτέρα στο σχολείο τους. 

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Διαβάστε επίσης