Δημήτρης Κυριακουλόπουλος: Ο Λιμενάρχης Πατρών στο tempo24.gr για το παρασκήνιο της μετακίνησης του - Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 18 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Βαλίτσες, ετοιμάζει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, καθώς βρίσκεται σε αναμονή της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας της μετάθεσης του σε υπηρεσία, όπως πληροφορείται το tempo24.gr, στην Αθήνα.

Η 1η Απριλίου, προσδιορίζεται ως η καταληκτική ημερομηνία μετακίνησης του, ενώ ήδη έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο στο Ρόντερνταμ, Πλοιάρχο Δρόσο Ρεΐζη.

Ο Δημήτρης Κυριακουλόπουλος αποχωρεί μετά από 18 μήνες στο τιμόνι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2016.

Η χρονική διάρκεια της μετάθεσης του - καθώς δεν υπήρχε αίτημα από τον ίδιο για μετακίνηση - που συμπίμπτει με την καταγραφή αυξητικής τάσης στο μεταναστευτικό και σε συνδυασμό με τα τελευταία περιστατικά της "πολιορκίας" αλλοδαπών του νότιου λιμανιού, πυροδότησε φήμες για την ύπαρξη έντονου παρασκηνιού για την μετάθεση του. Κάποιοι εμφανίζουν την μετάθεση ως "έκτακτη", αποδίδοντας την σε δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργειου Ναυτιλίας, μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό ανήλικου αλλοδαπού από λιμενικό, όπως καταγγέλθηκε από αλληλεγγύους, γεγονός που επέφερε τη εντολή διενέργειας ΕΔΕ από τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ισχυρισμός που δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε όμως επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη, δεδομένου πως η μέγιστη διάρκεια θητείας του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών μπορεί να φτάσει έως και τα τρία χρόνια.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με τον κ. Κυριακουλόπουλο, επιβεβαίωσε το γεγονός πως δεν είχε υποβάλλει αίτημα για μετάθεση και δήλωσε άγνοια για τους λόγους της μετακίνησης του, καθώς όπως επισημάνε δεν του έχει γίνει γνωστό το αιτιολογικό της απόφασης και βρίσκεται σε αναμονή της ανακοίνωσης της ανάληψης των νέων του καθηκόντων. 

Αποχωρεί ευχαριστημένος από το έργο και τη συνεργασία που παράχθηκε κατά την παραμονή του στο Λιμεναρχείο Πάτρων, καθώς πρόκειται για ένα "δύσκολο" λιμάνι", δήλωσε ο κ. Κυριακουλόπουλος, προσθέτοντας "φεύγω ικανοποιημένος αλλά και στεναχωρημένος γιατί αφήνω πίσω μια πόλη που αγάπησα και με αγάπησε".

Μαρία Παπαγιαννακόπουλου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ