Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί για κλοπές στην Πάτρα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις

Συνελήφθησαν, προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την ατομική τσάντα 20χρονης ημεδαπής, στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πατρών, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δυο δράστες είχαν διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει τα εξής :

•       Το ίδιο βράδυ, λίγο πριν τη σύλληψή τους, αφαίρεσαν την ατομική τσάντα 21χρονης ημεδαπής,  την οποία είχε αφήσει σε παγκάκι που καθόταν σε πλατεία της πόλης και περιείχε μια τραπεζική κάρτα, έγγραφα και προσωπικά της αντικείμενα.
•       Την 19/02/2018 αφαίρεσαν από 19χρονη ημεδαπή, η οποία είχε επισκεφτεί την πόλη λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το κινητό της τηλέφωνο
•       Την 10/03/2018 αργά το βράδυ, αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης,  από 24χρονη ημεδαπή, το κινητό της τηλέφωνο.

Σε σωματικό έλεγχο που ενεργήθηκε στους δυο δράστες, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 19χρονης, το οποίο και θα της αποδοθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η προανάκριση και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.