Χρήστος Σιμαρδάνης: Τι έλεγε ο ηθοποιός πριν δύο χρόνια με χιούμορ για την κηδεία του

Τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Χρήστου Σιμαρδάνη,  οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών.

Ο αγαπητός ηθοποιός, τους τελευταίους μήνες ζούσε έναν Γολγοθά και έδινε τη δική του μάχη για να σταθεί όρθιος.


Πριν από ένα χρόνο δημοσίευμα εφημερίδας έγραφε για το πρόβλημα υγείας του εκλιπόντος: «Ο 60χρονος Χρήστος, που σε δύο μέρες γιορτάζει κιόλας, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στέκει με περίσσια αξιοπρέπεια και μεγάλο θάρρος. Όπως μας μετέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, κάποιες οργανικές ενοχλήσεις που είχε τον οδήγησαν στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας».

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης νοσηλεύτηκε για περίπου 15 ημέρες και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι για να δώσει τη μάχη του με την ασθένεια. «Ο Χρήστος είναι αγωνιστής και δεν χάνει το χαμόγελό του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνηθίζει να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Όλα Καλά» και τη Σοφία Τουντούρη, πριν δύο χρόνια είχα αναφερθεί στην κηδεία του και είχε πει με χιούμορ: «Σκεφτόμουν προχθές και το έλεγα κάπου και με φτύνανε, ότι αν πεθάνω δεν έχω τίποτα να βάλω. Δεν έχω κοστούμι, φορεσιά, δεν έχω τίποτα σοβαρό».