Υπό άκρα μυστικότητα στην Πάτρα για το μεταναστευτικό η Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη

Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφθασε στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πραγματοποιώντας αυτοψία στην παραλιακή ζώνη και βλέποντας από κοντά την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων, από την αυξημένη παρουσία αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού. Εκεί ενημερώθηκε εκτενώς για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για την αποτροπή της προσέγγισης των μεταναστών στη λιμενική ζώνη, αλλά και για την ύπαρξη των άτυπων καταυλισμών που έχουν μετατραπεί οι εγκαταστάσεις των πρωην εργοστασίων Λαδόπουλου και ΑΒΕΞ.

Kατά την σύσκεψη τονίστηκε η "αδυναμία" φύλαξης του λιμανιού λόγω της έκτασης του, γεγονός που είχε επισημάνει πρόσφατα σε δηλώσεις του στο tempo24.gr και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοκαρνανίας και Φωκίδας Μιχάλης Κωστάκης "Δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία φύλαξη σ’ ένα μέτωπο λιμανιού 2.5χλμ, όσο και ανθρώπινο τοίχος να στήσεις, όταν έχουμε επιθέσεις από ομάδες των 50 και 70 ατόμων από διάφορα σημεία της περίφραξης". (ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,  φέρεται να έδωσε οδηγίες για αυξημένη αστυνόμευση στην παραλιακή ζώνη με στόχο την αποτροπή των μεταναστών στο χώρο του λιμανιού.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ