Από την Πάτρα πέρασαν 6,5 τόνοι λαθραία τσιγάρα για Ιταλία - Εντοπίστηκαν στο Μπρίντεζι - ΦΩΤΟ

ηταν κρυμμένα σε φορτίο με πορτοκάλια

Νέα ποσότητα μαμούθ λαθραίων τσιγάρων τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, σε συνεργασία με τους τελωνειακούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ποσότητα των λαθραίων ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα φορτηγό που προερχόταν από την Ελλάδα και μετέφερε πορτοκάλια. 

image_0.jpg

Το όχημα το οποίο έφερε βουλγάρικες πινακίδες, είχε επιβιβαστεί σε πλοίο από Ελληνικό λιμάνι, και συγκεκριμένα από αυτό της Πάτρας. Οι ιταλοί ράμπο, είχαν την πληροφορία και το σταμάτησαν για έλεγχο. Στη συνέχεια με ειδικό ανιχνευτή, διαπίστωσαν πως ανάμεσα στο φορτίο με τα πορτοκάλια βρίσκονταν 32.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα μάρκας Regina και Mark1

 Η συνολική ποσότητα του λαθραίου εμπορεύματος, 6,5 τόνοι, κατασχέθηκε και ο οδηγός, ο οποίος ήταν Λετονός, οδηγήθηκε στην εισαγγελία. 

image_3.jpg

Συνολικά λοιπόν από τον Ιανουάριο οι Ιταλοί έχουν κατασχέσει μέχρι σήμερα 21 τόνους λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα. Εμπόρευμα το οποίο διακινήθηκε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα κέρδη από την πώληση των λαθρέμπορων υπολογίζονται μόνο από την παραπάνω ποσότητα στα 5 εκατομμύρια ευρώ. 

image_2.jpg

Πηγή: zougla.gr

 

Διαβάστε επίσης