Χρυσής Αυγή: 25% μείωση στην βουλευτική αποζημίωση για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Μομφή για την επίθεση στους μουσουλμάνους βουλευτές

Έως και 25% μπορεί να δουν οι τρεις Χρυσαυγίτες να μειώνονται οι βουλευτικοί τους μισθοί, για τις πρωτοφανείς εκφράσεις κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, και Ηλιόπουλος θα ελεγχθούν με την κατηγορία της “μομφής” για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Η απόφαση αυτή σίγουρα δεν είναι και από τις πιο αυστηρές που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως τόσο στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής όσο και στην ολομέλεια, οι Χρυσαυγίτες έκαναν λόγο για βουλευτές που ανήκουν στον Ερντογάν!

Η επιτροπή δεοντολογίας λοιπόν έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για να ελεγχθούν με την κατηγορία της «μομφής» για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν

Σύμφωνα με τον ΚτΒ, σε περίπτωση που την Τετάρτη (14.03.2018) η Ολομέλεια επικυρώσει την απόφαση αυτή δια της ψηφοφορίας, οι ποινές που προβλέπονται είναι στέρηση του 25% της μηνιαίας αποζημίωσής τους καθώς αποκλεισμός τους από τις συνεδριάσεις έως 15 ημέρες.

Σύμφωνα πάντως, με κοινοβουλευτικούς κύκλους, μια ενδεχόμενη κίνηση που θα έδειχνε και τις προθέσεις των κομμάτων του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου, θα ήταν η Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει να στείλει τα πρακτικά των επίμαχων φράσεων στην Ολομέλεια και την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας από τους τρείς βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να ασκηθεί δίωξη σύμφωνα για το Ποινικό αδίκημα που προβλέπεται για πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Τότε και αφού σχηματιζόταν δικογραφία να έρθει και πάλι πίσω στην Ολομέλεια όπου θα αποφασιζόταν η άρση των ασυλιών τους από το Σώμα και να παραπεμπόντουσαν σε δίκη. Ή να συσχετιζόταν αυτή η δικογραφία με την δίκη που διεξάγεται τα μέλη της ΧΑ.

Μια κίνηση, βέβαια, που όπως συμπλήρωναν οι ίδιοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι που μπορεί να την εξετάσει η Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας , οι τρείς Χρυσαυγίτες βουλευτές πάντως δεν θέλησαν να προσέλθουν αντιθέτως απέστειλαν υπομνήματα με τα επιχειρήματα τους.

Διαβάστε επίσης