Πάτρα: Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει αντιδρόμηση της Κανακάρη! - Τί δηλώνει ο αντιδήμαρχος - Ανοιχτή επιστολή των κατοίκων

Το ξανασυζητά το θέμα η Δημοτική Αρχή

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μην γίνει η αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή στον Μax Fm. "Τίποτα ακόμη δεν έχει αποφασισθεί.

Το συζητούμε με παρατάξεις και θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο" δήλωσε ο κ. Στάμος. Τόνισε μάλιστα πως δεν υπάρχει καν καθορισμένη εισήγηση της δημοτικής αρχής η οποία ούτως η άλλως έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ακόμη και αυτή... είναι υπό διαμόρφωση. Αρα το ζήτημα της αντιδρόμησης της Κανακάρη παραμένει ανοιχτό με τον αντιδήμαρχο να προσθέτει πως είτε έτσι είτε αλλιώς, η στάθμευση από την Αστιγγος μέχρι τη Νόρμαν θα απαγορευθεί και στις δύο πλευρές του δρόμου. Ακόμη όμως και αν η Κανακάρη παραμείνει είσοδος της πόλης η οδός Μαιζώνος θα γίνει πεζόδρομος από Αράτου μέχρι Γούναρη.

Στο μεταξύ η Συντονιστική Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων  των οδών Κανακάρη & Κορίνθου, αναφέρουν τα εξής σε ανοιχτή επιστολή τους: 

κ. Δήμαρχε & κ. Αντιδήμαρχε,

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πληροφορηθήκαμε τις τελικές αποφάσεις σας για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη  καθώς και για τα  θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό της πόλης. Αν η πληροφορία αυτή είναι ακριβής, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, γιατί προχωρήσατε σε μία απόφαση αιφνιδιάζοντας όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και αρκετούς φορείς της Πόλης.

Έχοντας την πεποίθηση πως έχετε συνέπεια σε ότι έχει υποσχεθεί και ότι δεν συμμερίζεστε το «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ», αναμένουμε να προγραμματίσετε Ημερίδα (όπως σας είχαμε προτείνει) για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους φορείς της Πόλης να εκθέσουν  δημόσια τις απόψεις τους και να ακούσουμε επίσημα και τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, που υποστηρίζουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Στις συναντήσεις μας δεν μας ανακοινώσετε ποτέ τις προθέσεις σας ούτε τα επιχειρήματά σας που προβάλλετε για την υλοποίηση αυτών των μέτρων. Μάλιστα τονίσατε ότι δεν θα πάρετε αποφάσεις που θα είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των πολιτών. Όμως αντί να τηρήσετε αυτές τις υποσχέσεις και αντί να μας καλέσετε, όπως μας είχατε υποσχεθεί, να επανεξετάσουμε το φλέγον αυτό θέμα, ανακοινώσετε την οριστική σας απάντηση.

 Όλες αυτές οι ανακοινώσεις που διέρρευσαν στο τοπικό τύπο δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της Πόλης (και όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο) και σε αρκετούς φορείς (Σύλλογο Εμπόρων,  Μεταφορείς, ΤΑΧΙ κ.λπ.), που δικαίως εμπλέκονται στο ζήτημα αφού όπως τα δημοσιεύματα αναφέρουν τα Λεωφορεία θα ανεβαίνουν την οδό Αράτου, (μετά την πεζοδρόμηση την οδού Μαιζώνος), και εν συνεχεία θα επιστρέφουν από την οδό Κορίνθου (Αμφιδρόμηση της οδού Κορίνθου). Τελικά ποιο Κυκλοφοριακό πρόβλημα θα λυθεί για την πόλη; Σε ποια Ευρωπαϊκή πόλη έχουμε προέκταση, πέρασμα της Εθνικής οδού από το κέντρο μιας πόλης;

 Σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα προγραμματίζοντας ημερίδα και εν αναμονή της λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής και ύστερα από νέα ολοκληρωμένη Κυκλοφοριακή μελέτη να βγουν τα τελικά συμπεράσματα για το μέλλον του κυκλοφοριακού της πόλης.

Χαιρόμαστε κ. Δήμαρχε & κ. Αντιδήμαρχε, διότι δεν είμαστε οι ολίγοι κάτοικοι μιας περιοχής, αλλά έχουμε στο πλευρό μας πολίτες από όλες τις περιοχές της πόλης και τους ενδιαφερόμενους φορείς που ενδιαφέρονται για ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μετά τιμής

Η Συντονιστική κατοίκων των οδών

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ