Ισπανία: Νεκρός σε πορτ μπαγκάζ 8χρονος - Συνελήφθη η σύντροφος του πατέρα του

είχε εξαφανιστεί τέλη φεβρουαρίου

Το πιο τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση για ένα 8χρονο αγόρι στην Ισπανία, που είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της χώρας.

Η σορός του άτυχου Gabriel Cruz βρέθηκε χθες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της συντρόφου του πατέρα του, η οποία και συνελήφθη.

«Σήμερα το πρωί, η αστυνομία σταμάτησε τη σύντροφο του πατέρα του Gabriel καθώς μετέφερε το σώμα του μικρού αγοριού στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Juan Ignacio Zoido.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί κι εθελοντές.

Τα ίχνη του 8χρονου Gabriel είχαν χαθεί στις 27 Φεβρουαρίου στην Αλμερία. Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιον ήταν καθώς έφευγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Las Hortichuelas. Υποτίθεται πως θα πήγαινε στο σπίτι ενός γείτονα για να παίξουν, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Στις 3 Μαρτίου, ο πατέρας του αγοριού και η σύντροφός του Ana Julia Quezada βρήκαν, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το παιδί, μία μπλούζα με το DNA του. Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία παρακολουθούσε στενά τη γυναίκα.

Την Παρασκευή διοργανώθηκε μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, και οι γονείς του Gabriel εξέφραζαν την ελπίδα πως θα έβρισκαν πια τον γιο τους. Μια εικόνα με ένα μπλε ψάρι, που συμβόλιζε την αγάπη του 8χρονου για τη θάλασσα, έκανε τον γύρο των social media με το hashtag #TodosSomosGabriel (είμαστε όλοι Γκάμπριελ).

Τα συλλυπητήριά τους στους συντετριμμένους γονείς του παιδιού εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι όσο και ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης