Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ πυροδότησαν οι δηλώσεις Καμμένου περί "ομηρίας" των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Θέμα ομηρίας από την Τουρκία των δύο στρατιωτικών έθεσε ανοιχτά ο υπουργός Εθνικής Πάνος Καμμένος, λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι πρόκειται για ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο. Η δήλωσή του προκάλεσε σειρά ερωτημάτων για το αν υπήρξε αρχικά λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης, ενώ οι δηλώσεις του κ. Καμμένου πυροδότησαν νέο γύρο αντιπαράθεσης στην κόντρα κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας.

Τη δήλωση που «άναψε φωτιές», ο κ. Καμμένος την έκανε στο Βουκουρέστι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του Mihai Fifor. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε τη στήριξη της Ρουμανίας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και δήλωσε: «Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter τα εξής: «Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές. Τι λέει γι αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν...».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε στο tweet του Βασίλη Κικίλια αναφέροντας : «Ντροπή σου...».

Διαβάστε επίσης