Πλειστηριασμοί: 500 ακίνητα έχουν βγει στο «σφυρί» σύμφωνα με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο

246 έχουν βρει νέο ιδιοκτήτη

Στα 500 ανέρχονται τα ακίνητα που έχουν βγει μέχρι τώρα στο "σφυρί" σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Από αυτά, τα 246 έχουν βρει νέο ιδιοκτήτη, ενώ για τα 254 δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία επίσης, οι 184 έχουν ανασταλεί ενώ 38 έχουν ματαιωθεί εντελώς. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν τους 722 πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 7 Μαρτίου 2018.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με συνέπεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, ως διαχειριστής της νόμιμης διαδικασίας των πλειστηριασμών, ανακοινώνει ότι, από τους αναρτηθέντες έως και την 07/03/2018 πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ, δηλαδή από τους 722 (στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι αρχικές εγγραφές των πολλαπλών, αλλά οι μοναδικοί πλειστηριασμοί), 184 ανεστάλησαν και θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω και 38 ματαιώθηκαν, λόγω ρύθμισης της οφειλής ή κατόπιν συνεννόησης οφειλετών και επισπεύδοντα.

Επίσης, 246 ολοκληρώθηκαν με κατακύρωση του ακινήτου σε υπερθεματιστή, ενώ σε 254 δεν υπήρξε συμμετοχή υποψήφιων πλειοδοτών ή δεν υπεβλήθησαν προσφορές (άγονοι). Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι στη διαδικασία έχουν πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δημόσια».

Διαβάστε επίσης