Η απάντηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας για τη στελέχωση των ακτινολογικών εργαστηρίων

Επιστολή από τον διοικητή του ΠΠΝΠ Θεόδωρο Πισιμίση, έλαβαν τα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το πρόστιμο σε ΠΠΝΠ και Άγιο Ανδρέα, που αφορά τη στελέχωση των ακτινολογικών εργαστηρίων:

Σύμφωνα με τον κ. Πισιμίση: 

“Με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της εμπιστοσύνης των ασθενών στο Νοσοκομείο μας θα πρέπει να ενημερώσουμε το κοινό για τα παρακάτω:

Ουδέποτε τραπεζοκόμος ή καθαρίστρια απασχολήθηκε  σε εργαστήριο Ακτινολογίας ως χειριστής απεικονιστικών μηχανημάτων, όπως δημοσιεύτηκε.

 

Η τωρινή σύνθεση των χειριστών είναι η ακόλουθη:

 

 

21 ΤΕ Ραδιολόγοι/Ακτινολόγοι

 

23 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων

 

4  ΤΕ συναφών πτυχίων                                                                

 

1 ΔΕ συναφούς πτυχίου

 

Δηλαδή απ’ τους 49 συνολικά εργαζόμενους μόνο 5 (οι 4+1 συναφών πτυχίων) δεν έχουν πιστοποιηθεί με άδεια Ακτινοπροστασίας και αυτό χωρίς ευθύνη των ίδιων ή του Νοσοκομείου. Αυτό προέκυψε επειδή δεν έχουν τον ακριβή τίτλο σπουδών  που απαιτεί η ΕΕΑΕ για τη θέση, αλλά έχουν  συναφές με την ειδικότητα πτυχίο ΤΕΙ (οι 4), κατέχουν τη θέση αυτή για πάνω από 25 χρόνια ο καθένας και έχουν παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τη διάρκεια της θητείας τους .

 

Το επίπεδο των εργαστηρίων του Νοσοκομείου μας είναι το υψηλότερο δυνατό και αυτό έχει αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Το αντιπολιτευτικό μένος ορισμένων ενάντια στο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί σε τίποτα να  θίξει το επίπεδο των Εργαστηρίων μας.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Ιατρικό , Τεχνολογικό  και Νοσηλευτικό  προσωπικό είναι υπερήφανοι για το επιστημονικό κομμάτι  της λειτουργίας των Ακτινολογικών Εργαστηρίων και εγγυούνται  για τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών”

 

                                                                                              

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)