Η απάντηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας για τη στελέχωση των ακτινολογικών εργαστηρίων

δείτε τι γράφει η επιστολή

Επιστολή από τον διοικητή του ΠΠΝΠ Θεόδωρο Πισιμίση, έλαβαν τα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το πρόστιμο σε ΠΠΝΠ και Άγιο Ανδρέα, που αφορά τη στελέχωση των ακτινολογικών εργαστηρίων:

Σύμφωνα με τον κ. Πισιμίση: 

"Με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της εμπιστοσύνης των ασθενών στο Νοσοκομείο μας θα πρέπει να ενημερώσουμε το κοινό για τα παρακάτω:

Ουδέποτε τραπεζοκόμος ή καθαρίστρια απασχολήθηκε  σε εργαστήριο Ακτινολογίας ως χειριστής απεικονιστικών μηχανημάτων, όπως δημοσιεύτηκε.

 

Η τωρινή σύνθεση των χειριστών είναι η ακόλουθη:

 

 

21 ΤΕ Ραδιολόγοι/Ακτινολόγοι

 

23 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων

 

4  ΤΕ συναφών πτυχίων                                                                

 

1 ΔΕ συναφούς πτυχίου

 

Δηλαδή απ’ τους 49 συνολικά εργαζόμενους μόνο 5 (οι 4+1 συναφών πτυχίων) δεν έχουν πιστοποιηθεί με άδεια Ακτινοπροστασίας και αυτό χωρίς ευθύνη των ίδιων ή του Νοσοκομείου. Αυτό προέκυψε επειδή δεν έχουν τον ακριβή τίτλο σπουδών  που απαιτεί η ΕΕΑΕ για τη θέση, αλλά έχουν  συναφές με την ειδικότητα πτυχίο ΤΕΙ (οι 4), κατέχουν τη θέση αυτή για πάνω από 25 χρόνια ο καθένας και έχουν παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τη διάρκεια της θητείας τους .

 

Το επίπεδο των εργαστηρίων του Νοσοκομείου μας είναι το υψηλότερο δυνατό και αυτό έχει αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Το αντιπολιτευτικό μένος ορισμένων ενάντια στο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί σε τίποτα να  θίξει το επίπεδο των Εργαστηρίων μας.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Ιατρικό , Τεχνολογικό  και Νοσηλευτικό  προσωπικό είναι υπερήφανοι για το επιστημονικό κομμάτι  της λειτουργίας των Ακτινολογικών Εργαστηρίων και εγγυούνται  για τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών"

 

                                                                                              

Διαβάστε επίσης