Νίκος Νικολόπουλος: Μικροκομματικά παιχνίδια από τη ΝΔ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

«Μικροκομματικό παιχνίδι» και «πυροτέχνημα» που δίνει την αίσθηση ότι επιδιώκει συγκάλυψη ευθυνών με την μέθοδο της «ισοφάρισης των πολιτικών ευθυνών» χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την οποία και καταψήφισε κατά τη διαδικασία της Πέμπτης, 8 Μαρτίου 2018, στη Βουλή.

«Εκείνο που τουλάχιστον εγώ καταλαβαίνω είναι πως ο κ. Μητσοτάκης, είτε δεν κατανοεί ούτε καν το συμφέρον του και το συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας, είτε εμπιστεύεται πολύ κακούς συμβούλους. Υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρέπει να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης, για ζημία του δημοσίου. Και λέω: Όχι μία, αλλά χίλιες φορές να διερευνηθούν!  Αλλά, να υπάρχει και λόγος…Να υπάρχουν στοιχεία που θα μας ωθούν στην ανάγκη να στήσουμε, όχι μία, αλλά δέκα επιτροπές.  Αρκεί να έχουμε στα χέρια μας κάποιες σοβαρές καταγγελίες ή ενδείξεις που θα μας επιτρέπουν να διερευνήσουμε τις ευθύνες, χωρίς να κινδυνεύουμε να γίνουμε περίγελος και χωρίς να εμφανίζεται ότι… στήνουμε εξεταστικές επειδή δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε στη Βουλή» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι διαχρονικά υπήρξε υπέρ της δικαστικής και κοινοβουλευτικής διερεύνησης κάθε οσμής σκανδάλου και ζημίας του δημοσίου, ιδιαίτερα όταν φέρονται ως εμπλεκόμενα και πολιτικά πρόσωπα, αλλά η σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν αποτελεί «παιχνιδάκι», πόσο μάλλον μικροκομματική τακτική, όπως φαίνεται πως ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, ρώτησε: «Έχετε να μας αναφέρετε ότι μπορεί να υπήρξε χρηματισμός κάποιου Υπουργού ή κάποιων άλλων κρατικών ή κυβερνητικών παραγόντων της Υγείας; Μήπως υπάρχουν μαρτυρίες και μάρτυρες, όπως συνέβη με την υπόθεση Novartis που συζητήσαμε προ ημερών; Εσείς που καταγγείλατε και καταμηνύσατε τον Αλέξη  Τσίπρα, τους Υπουργούς του, ακόμα και την Εισαγγελέα Διαφθοράς για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην δικογραφία της Novartis, σήμερα γιατί δεν ασκείτε το άλλο μεγάλο δικαίωμα που έχετε, να τους μηνύσετε για τις πράξεις και τις παραλείψεις που λέτε;  Γιατί δεν απευθύνεστε στις άλλες αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ή την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης;»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε επίσης, ότι «αυτός ο ανούσιος και χαμηλού επιπέδου πολιτικός τακτικισμός», ουσιαστικά προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση σε πολιτικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν είναι δικό του θέμα τα «αυτογκόλ» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι και δικό του θέμα το γεγονός πως ενώ ο τόπος διέρχεται κρίσιμες στιγμές σε οικονομικό αλλά και εθνικό επίπεδο, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει την μικροπολιτική.

Και ο Νίκος. Νικολόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Ανυπομονώ να δω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν σήμερα. Πριν δέκα μέρες ήταν αντισυνταγματικός και αντικοινοβουλευτικός ο τρόπος ψηφοφορίας σε 10 κάλπες.  Σήμερα οι τρεις κάλπες είναι εντάξει… Τι άλλο να πω;  Μόνο… Θεέ μου τι άλλο θα δουν τα μάτια μας από τη Νέα Δημοκρατία κατά την περίοδο ηγεσίας του Μητσοτάκη του μικρού…»

Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να δείτε στο: http://www.nikosnikolopoulos.gr/?section=29671&language=el_GR&itemid730=...

Διαβάστε επίσης