Νότια Κορέα: Ελπίζει σε αποπυρηνικοποίηση μετά τη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

Για «ιστορικό ορόσημο» για την ειρήνη μιλά ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος

Ελπίδες για εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας εκφράζει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης συνάντησης Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ το επόμενο διάστημα, μια εξέλιξη εντυπωσιακή και εντελώς απροσδόκητη.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε Ιν εκτιμά πως η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες, της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, μπορεί να οδηγήσει σε εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του. Τη χαρακτήρισε δε «ιστορικό ορόσημο» για την ειρήνη. «Θα καταγραφεί στην ιστορία ως ορόσημο που έκανε πραγματικότητα την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο» τονίζει σε ανακοίνωσή τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Μετά τη συνάντηση μάλιστα, θα ανοίξει ο δρόμος, όπως σημειώνει, για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε στον επικεφαλής εθνικής ασφαλείας της Νότιας Κορέας πως θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα από μια τέτοια συνάντηση. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στην Πιονγιάνγκ στις αρχές της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης