Πάτρα: Υπό κατάληψη από φοιτητές η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου - ΦΩΤΟ

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών από νωρίς το πρωί προχώρησαν φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

katalipsi-agrinou3.jpg

Οι φοιτητές δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τους λόγους που τους οδήγησαν να προβούν σε κατάληψη της Πρυτανείας, συγκεκριμένα μας αναφέρουν: Ύστερα από απαιτήσεις τόσων χρόνων και διεκδικήσεων του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. για την αναβάθμιση του πτυχίου μας, απαιτούμε την άμεση μετονομασία μας σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος και την κατοχύρωση των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων Συντονιστικό κατάληψης Τμήματος Δ.Π.Φ.Π. Το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων διεκδικεί την μετονομασία του σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος από το 2009.

Ύστερα  από την αλλαγή του προγράμματος σπουδών για την μετάβαση μας σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος και την εισήγηση της εξωτερικής αξιολόγησης για την ανάπτυξη του πτυχίου μας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στέκεται εμπόδιο και δεν προωθεί το φάκελο της μετονομασίας μας στο Υπουργείο Παιδείας. Το τελειωτικό  χτύπημα στο Τμήμα μας είναι οι καινούριες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής και την ένταξη μας σε αυτή, ενώ έχουμε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Μας οδηγούν στην τελειωτική διάλυση των σπουδών μας και του μέλλοντος μας.

Πηγή: Foititikanea.gr 

 

Διαβάστε επίσης