Κοντονής: Άστοχη η δήλωση Μητσοτάκη για Γιαγτζόγλου

«Απολύτως άστοχη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «η κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν», με αφορμή τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Κοντονής είπε ότι η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι όχι μόνο άστοχη, αλλά δίνει και την εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντονής, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε τη μεταγωγή του Κων. Γιαγτζόγλου στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μετατροπή της φυλακής Κορυδαλλού, από μία μικτή φυλακή υποδίκων και καταδικασθέντων, σε φυλακή υποδίκων. 

Μάλιστα, προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου με στόχο την αποσυμφόρηση, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού περίπου 57 καταδικασθέντες και θα έλθουν περί τους 27 υπόδικους - και με αυτή την αναλογία θα γίνεται σταδιακά η μετακίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε καταγραφεί μπαράζ επιθέσεων από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς - αντιεξουσιαστές, με αίτημα τη μεταφορά του Κων. Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης