Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Τα έστελναν με courier σε όλη τη χώρα

στον ανακριτη οι συλληφθεντες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και ηπειρωτικής και νησιωτικής Χώρας.


Στις 26 Ιανουρίου έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρο, Κυψέλη, Ίλιον), τέσσερα μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 33 και 36 ετών και ένας 61χρονος Έλληνας.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργία προφίλ, επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματικής τους δράση καθώς και οι ρόλοι τους στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. 

Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών.

Αποκαλύφθηκε μάλιστα ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον βρέθηκαν χρηματικά ποσά τοποθετημένα σε διαμορφωμένη κρύπτη εντός επιτραπέζιου Η/Υ, καθώς και εντός ειδικής κρύπτης σε ντουλάπα.

Επίσης και όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, η σπείρα έστελνε ποσότητες ναρκωτικών στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα μέσω ταχυμεταφορών.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -3.902,3- γραμμαρίων
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -64- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -144.530- ευρώ
Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Δύο (2) μοτοσυκλέτες
Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα
Πλήθος συσκευασιών για τυποποίηση ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης