Πάτρα: Νέα αναβολή στη δίκη για τα κουφάρια ζώων σε Ζωολογικό Κήπο της Δυτικής Αχαΐας - ΝΕΟΤΕΡΑ

Οι ισχυρισμοί των αντίδικων πλευρών

Νεότερη Ενημέρωση: Αναβλήθηκε, λόγω κολλήματος της Πολιτικής Αγωγής, για τις 26 Σεπτεμβρίου η δίκη του ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Αχαϊα η οποία εκτός των άλλων διαθέτει και ζωολογικό κήπο.

Πρώτη Ενημέρωση: Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η εξ αναβολής υπόθεση με τα νεκρά ζώα σε φάρμα και χώρο αναψυχής της Αχαΐας.

Η αναβολή για σήμερα 5 Μαρτίου ελήφθη λόγω του ότι ο συνήγορος του κατηγορουμένου, την ώρα της δίκης ήταν συνήγορος σε άλλη υπόθεση.

Πάντως το διακστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να υπάρξει πολιτική αγωγή.

Να σημειωθεί πως η δίκη αποφασίστηκε για τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας και τους θανάτους ζώων στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» της Δυτικής Αχαΐας.

Για την υπόθεση επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ενώ συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Η δίκη είχε οριστεί αρχικά στις 25 Αυγούστου όμως αναβλήθηκε δύο φορές.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ζωοφιλική Ομοσπονδία με στοιχεία προς όλες τις αρμόδιες αρχές καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους της επιχείρησης επισκέψιμους και μη επισκέψιμους.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα.

«Στόχος μας, πέρα απο την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω απο άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς απο έλλειψη φροντίδας, απο ασθένειες, απο μοναξιά και κατάθλιψη¨γράφει στην ιστοσελίδα της η Πανελλήνια Ζωοφιλική Ομοσπονδία

Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές στην περιοχή αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτουμενες ενέργειες

Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν “εκπαιδευτικές” εκδρομές δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.

Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα γίνονται θέαμα απολύτως αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας.

Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις»

Ζωολογικό πάρκο Ιπποκάμηλος. Οι 150.000 επισκέπτες μας ξέρουν ποιά είναι η αλήθεια!

«Έχοντας μόλις ξεπεράσει το «σοκ και δέος » απ’ την αιφνιδιαστική , αήθη , ενορχηστρωμένη, επίθεση , λάσπης ,ψεύδους και συκοφαντιών ,που είδαν το φως της επικαιρότητας της τελευταίες ημέρες και ενώ πλησιάζει επιτέλους η ώρα όπου θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτούς ,που πιστεύουν ότι μπορούν ανενόχλητα και ατιμώρητα να δυσφημούν, να κατηγορούν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ,κάνοντας χρήση ακόμα και φωτογραφικού υλικού που δεν έχει καμία σχέση με το πάρκο μας ,ήρθε η ώρα πλέον να παρουσιάσουμε την αλήθεια όπως όλοι εσείς , οι επισκέπτες μας, τη γνωρίζετε τόσα χρόνια.

Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς, που σπεύσατε να σταθείτε σταθερά δίπλα μας σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες ημέρες. Μέσα από τη διαρκή σας παρουσία στο πάρκο ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε πολύ καλά την αγάπη μας για τα ζώα, τη διαρκή μας προσπάθεια να εξελίσσουμε συνεχώς το πάρκο, τις εγκαταστάσεις μας, την ποικιλία των ζώων και των πτηνών μας και τη συνεχή βελτίωση της διαβίωσης τους , τη παροχή υπηρεσιών προς το κοινό μας.

Αυτό που δεν αντελήφθησαν οι συκοφάντες είναι ότι ένα ανοιχτό πάρκο είναι διαρκώς εκτεθειμένο, όχι μόνο σε ένα μεγάλο αριθμό αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου, αλλά κυρίως στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών του, που με τη παρουσία τους , αξιολογούν διαρκώς τη λειτουργία του πάρκου και κατά συνέπεια την ευζωία των ζώων και των πουλιών.
Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι εκτός από τους ( εκ του πονηρού πράττοντες) για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα , υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που διαφωνεί (επί της αρχής) στη λειτουργία παρόμοιων πάρκων και επιθυμεί την κατάργησή τους , διαφωνώντας με τη διαβίωση των ζώων σε περιορισμένους χώρους.

Σε αυτούς έχουμε να απαντήσουμε τα εξής, Σε επίπεδο τύπων :

Τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, προβλέπετε η λειτουργία αντίστοιχων ζωολογικών- θεματικών πάρκων.

Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας ,να ελέγξει κάθε απαιτούμενο νομιμοποιητικό έγγραφο, που με μεγάλη επιμέλεια συγκεντρώνουμε πριν από κάθε πράξη μας, που αφορά τη λειτουργία του κέντρου.
Σε επίπεδο αντίληψης και φιλοσοφίας:

Σε μια εποχή που οι σύγχρονες πόλεις του τσιμέντου ,στερούν από τον άνθρωπο τη δυνατότητα επαφής με τη φύση και τα ζώα και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν με τη χρήση της τεχνολογίας (ντοκιμαντέρ – εικονικός κόσμος) εμείς είμαστε σίγουροι ότι επιτελούμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο .Μέσα από τη λειτουργία του κέντρου, χιλιάδες παιδιά έρχονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε επαφή ακόμα και με τα πιο βασικά στην ιστορία του ανθρώπου ζώα όπως τα γαϊδουράκια , τα αρνάκια, τα γουρουνάκια, αλλά και όλα τα άλλα,(τα σπάνια), χαρίζοντάς τους σημαντικότατες βιωματικές εμπειρίες.

Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε σε κάθε επισήμανση και αναφορά των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως ήδη πράττουμε μέχρι τώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση των αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών που απαιτεί η λειτουργία παρόμοιων πάρκων, προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο αποτέλεσμα!!»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ