Πάτρα: Σήμερα απολογούνται οι έξι συλληφθέντες των επεισοδίων - Νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Δικαστήρια - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες

Νεότερη Ενημέρωση: Συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, βρίσκονται μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιώντας παράσταση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

28741220_1617010131681962_1717502410_n_0.jpg

Πρώτη Ενημέρωση: Στον Ανακριτή Πατρών θα οδηγθούν εκ νέου σήμερα οι 6 συλληφθέντες - 5 γυναίκες και ένας άνδρας - για τα επεισόδια στην Πάτρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων: εμπρησμού, πρόκληση φθορών, διατάραξη κοινής ησυχίας. Οι τέσσερις από τους έξι, την ώρα της σύλληψης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη.

Παρόντα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, θα είναι μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση αλληλεγγύης. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το πρωί.α

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας (1-3-2018), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικές οδούς στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα (5) γυναίκες ηλικίας 24, 24, 26, 23 και 21 ετών και ένας 27χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, του εμπρησμού και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που κατά την διάρκεια πορείας επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων όπως πέτρες και μάρμαρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων-:

•       αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός,
•       (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες,
•       μάσκα τύπου (fullface),
•       σακίδια με πέτρες, γάντια και
•       κράνος δικυκλιστή.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ