Το μενού των Όσκαρ: Μους χαβιάρι με χρυσόσκονη 24 καρατίων και 1.400 μπουκάλια κρασί!

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου και την 90η τελετή απονομής των Όσκαρ, με τους απανταχού σινεφίλ, αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να αγωνιούν για το ποιος θα κατακτήσει τα πολυπόθητα αγαλματίδια. 

Ωστόσο, Όσκαρ δεν σημαίνει μόνο τελετή και απονομές, αλλά και το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει μόλις σημάνουν τα... γκονγκ της λήξης. Νικητές και χαμένοι θα παρευρεθούν στο «Governor's Ball» το επίσημο μετα-Οσκαρικό πάρτι, όπου θα απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα και ποτά. 

Την δεξίωση παραθέτει ο επικεφαλής της Ακαδημίας,  Lois Burwell. Για μία ακόμη χρονιά, την 24η για την ακρίβεια, πίσω από το οσκαρικό μενού βρίσκεται ο αυστριακής καταγωγής master chef, Βόλφγκανγκ Πακ. 

Ο Πακ δημιουργεί ένα κλασικό, αλλά όχι βαρετό μενού, το οποίο συμπεριλαμβάνει πιάτα που αγαπούν οι σταρ, ενώ κάθε χρόνο προσθέτει και από μία πινελιά - έκπληξη.

Το μενού για την αποψινή 90ή τελετή συμπεριλαμβάνει 60 πιάτα, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν μους χαβιάρι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη 24 καρατίων, πουγκιά γεμιστά με φασόλια ενταμάμε και μαύρη τρούφα και λουλούδια ιβίσκου γεμιστά με καβούρι.

 



Επίσης, από γλυκά οι σταρ θα γευτούν καραμέλες σοκολάτας γεμιστές με Pimm's και κουμ-κουάτ, γλειφιτζούρια με γεύση φρούτο του πάθους, στο σχήμα αγαλματιδίου, γλυκά από βελγική σοκολάτα Callebaut, σε χρώμα κόκκινο ρουμπινί και μια σειρά από macaron σε γεύσεις κοκτέιλ, από negroni μέχρι mojito.

Όσο για τη σαμπάνια, θα είναι διαθέσιμα 1.400 Piper Heidsieck Cuvee Brut, κάτι που μεταφράζεται σε 12.000 ποτήρια σαμπάνιας.



Οι καλεσμένοι της βραδιάς είναι περίπου 1.500 άτομα.


 

Διαβάστε επίσης