Σκληρή επίθεση Νίκου Νικολόπουλου σε Ανδρέα Κατσανιώτη για τη Νομική σχολή: Βουλευτιλίκι δεν σημαίνει να μην κακοκαρδίζεις τον Αρχηγό σου

Με αφορμή την πρόσφατη αντιπαράθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το αίτημα της ίδρυσης Νομικής σχολής στην Πάτρα, για το οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητήθηκε από δημοσιογράφους να διατυπώσει την άποψή του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Χρειάζεται πολιτικό θάρρος και όταν δεν υπάρχει, κρύβει, δυστυχώς, ένας εκπρόσωπος του λαού την άποψή του πίσω από τα δόντια του για να μην συγκρουσθεί με τον Αρχηγό του.

Αυτό έκανε και ο συνάδελφος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανδρέας Κατσανιώτης, όταν ρωτήθηκε αν ασπάζεται την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι αρνητικός στην ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Κατσανιώτης «μάσησε» τα λόγια του και έστρεψε την κουβέντα αλλού…

Βουλευτιλίκι δεν σημαίνει να μην κακοκαρδίζεις τον Αρχηγό σου. Σημαίνει ότι οφείλεις να σέβεσαι τη βούληση της πλειοψηφίας των συμπατριωτών σου και της πανεπιστημιακής κοινότητας του τόπου σου, που αγωνίζεται για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος τριάντα και πλέον χρόνων.

Ο κ. Κατσανιώτης απουσίαζε επί χρόνια από την Πάτρα και ίσως δεν γνωρίζει την παλαιότητα –του πάντα όμως επίκαιρου- αιτήματος, που πρέπει να υλοποιηθεί για να έχει το ΑΕΙ της Αχαϊκής πρωτεύουσας την απαιτούμενη πληρότητα σχολών.

Δεν θα ήταν, λοιπόν, κακό να πει στον Αρχηγό του ότι η τρίτη πόλη της χώρας δικαιούται να έχει αυτή την πληρότητα που θ΄αναβαθμίσει περαιτέρω το Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Πάτρας, το οποίο συγκαταλέγεται ήδη –όπως πρόσφατα έγινε γνωστό- ανάμεσα στα 500 κορυφαία του κόσμου!

Ίδια σθεναρή θέση υπέρ του αιτήματος της πόλης θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει και ο έτερος βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσωνας Φωτήλας. Σιωπά, όμως, κι αυτός. Ίσως για να βγάλει την υποχρέωση της ένταξής του στην Ν.Δ.

Όμως, όλως περιέργως, την ίδια σιωπηλή στάση τηρεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που έχει διατελέσει και Υφυπουργός Παιδείας. Εκτός κι αν τώρα διαμορφώνει άποψη και θα την πει… προσεχώς!

Η παρεχόμενη ποιότητα σπουδών, πρέπει επιτέλους ν’ αντιληφθούμε σ’ αυτό τον τόπο, δεν επιτυγχάνεται με την μέθοδο της διασποράς των πανεπιστημιακών σχολών.

Ουδείς υποστηρίζει ότι έχει ανάγκη η χώρα από περισσότερους απόφοιτους νομικών σχολών. Τούτη, όμως, η παραδοχή δεν αποκλείει την ίδρυση νομικής σχολής στην Πάτρα, εφόσον γίνει ο αναγκαίος επιμερισμός των φοιτητών σε όλες τις αντίστοιχες σχολές άλλων Πανεπιστημίων της χώρας.

Όλα αυτά έπρεπε να έχει πει ο κ. Κατσανιώτης στον Αρχηγό του και να είναι σίγουρος ότι θα προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στην περιφερειακή ανάπτυξη. Αντ’ αυτού, ο συνάδελφος επέλεξε το… σκασιαρχείο και απουσίασε από το μάθημα της πολιτικής παρρησίας, που θα τον καθιστούσε χρήσιμο και ανεβασμένο στα μάτια της τοπικής κοινωνίας μας. Γύρευε, εν τέλει τι περιμένει από τον Μητσοτάκη και πάει με τα νερά του, σε βάρος, όμως, των συμφερόντων της πόλης, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας…»



Ο Α. Κατσανιώτης και ο Ι. Φωτήλας επέλεξαν το σκασιαρχείο για να μην κακοκαρδίσουν τον Αρχηγό τους https://youtu.be/b5hvhZLbQog

Διαβάστε επίσης