Λαζαρίδης: Πολιτική απάτη η δήθεν «καθαρή» έξοδος από το μνημόνιο

εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018

Μιλώντας στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ακτίου- Βόνιτσας, ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018.

Υπογράμμισε ότι η δήθεν «καθαρή» έξοδος που προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας είναι άλλη μια πολιτική απάτη, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο, και τόνισε ότι η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμησή του για τις εκλογές ανέφερε:

«Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να δημιουργήσει τοξικό κλίμα, για να συγκρατήσει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, όμως, εξίσου βέβαιο πως το κλίμα αυτό δεν μπορεί να το αντέξει η χώρα. Η αβεβαιότητα που προκαλεί διώχνει επενδυτές και ο διχασμός αποθρασύνει τους γείτονές μας. Εξίσου βέβαιο είναι πως το κλίμα αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η κυβέρνησή του.

Το ξέρει και το επιδιώκει. Συνειδητά και προσχεδιασμένα αποφάσισε να δρομολογήσει την πιο άγρια προεκλογική περίοδο. Συνειδητά και προσχεδιασμένα ετοιμάζεται να δραπετεύσει μέσα στο 2018. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Θέλει, πρώτα απ' όλα, να προλάβει την εφαρμογή του 4ου Μνημονίου, στο οποίο έβαλε νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου 5,2 δισ. ευρώ. Θέλει να εξαπατήσει τους πολίτες, μιλώντας για έξοδο από τα Μνημόνια, πριν αρχίσει η εφαρμογή του επόμενου.

Ξέρει, ταυτόχρονα, ότι η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πιο δύσκολη από όλες τις προηγούμενες. Διότι θα κουβαλά τα βάρη όλων των προηγούμενων χρόνων. Διότι θα έχει επιπλέον φόρους και περικοπές επιδομάτων 1,9 δισ. ευρώ. Διότι θα έχει πάνω από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Διότι θα έχει και 15.000 πλειστηριασμούς σπιτιών, που -από τον Μάιο- θα αφορούν και χρέη στην εφορία. Εκείνοι που κραύγαζαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", ξεκίνησαν τώρα χιλιάδες πλειστηριασμούς, χωρίς καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας. Και τώρα θα πληρώσουν το κόστος της απάτης. Τώρα θα πληρώσουν το ψέμα».

«Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα συμβαίνουν -και όσα μπορεί να συμβούν- στα ανατολικά μας σύνορα»

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα συμβαίνουν -και όσα μπορεί να συμβούν- στα ανατολικά μας σύνορα».
Και πρόσθεσε: «Ο εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού μας, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τουρκική ακταιωρό και η παρεμπόδιση, με την απειλή βίας των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν πειρατικές ενέργειες που ξεπερνούν τις συνήθεις τουρκικές προκλήσεις.

Οι Τούρκοι θέλουν να επιτύχουν απτό αποτέλεσμα και είναι βέβαιο πως σύντομα θα επανέλθουν. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε. Τη μια ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται το Λιμενικό και δηλώνει ότι η ψυχραιμία είναι γενναιότητα και την επομένη ο κ. Κοτζιάς κραυγάζει ότι σε άλλη περίπτωση η αντίδραση της Ελλάδας δεν θα είναι ειρηνική. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών παίρνουν αντίθετες θέσεις. Και την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαφανίζεται. Δεν συντονίζονται ούτε καν αναμεταξύ τους. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

«Απαιτούμε λύση πακέτο και όχι συμφωνία με δόσεις»

Για το θέμα των Σκοπίων, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Απαιτούμε λύση πακέτο και όχι συμφωνία με δόσεις, που μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ. Απαιτούμε να προηγηθεί συνταγματική αλλαγή που θα αφορά όχι μόνο την αλλαγή της συνταγματικής ανομίας, αλλά και την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών.

Απαιτούμε αυστηρή εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Βουκουρεστίου που συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: «Πρώτα λύση, μετά ένταξη». Απαιτούμε, πάνω από όλα, σεβασμό της Ιστορίας. Για μας -και το είπε ο πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πέλλα- "η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη"».
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης