Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Φιλιππίδης και Καραλής στον τελικό του επί κοντώ

τι θα κανει ο ηλειος Καραλης

Τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ με τους Κώστα Φιλιππίδη και Εμμανουήλ Καραλή να ρίχνονται στη μάχη για ένα μετάλλιο.

Ο τελικός του επί κοντώ των ανδρών έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όλοι περιμένουν πως και πως την αποψινή μάχη. Σε αυτή θα δώσουν το "παρών" και οι δύο Έλληνες αθλητές με διαφορετικούς στόχους βέβαια ο καθένας.

Ο πολύπειρος και Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης μπαίνει στη μάχη με καλύτερη φετινή επίδοση το 5,85 που ίσως και να τον φέρει στις θέσεις των μεταλλίων.

Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς στο Μπέρμιγχαμ βρίσκονται οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο της προηγούμενης διοργάνωσης (Λαβιλενί, Κέντρικς, Λίσεκ), αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού. Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σαμ Κέντρικς έχουν ξεπεράσει φέτος τα 5,93 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τους 15 που θα πάρουν μέρος στον τελικό οι οχτώ έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 5,88 μέτρα.

Από την άλλη ο Εμμανουήλ Καραλής έχει δείξει σε εξαιρετική κατάσταση φέτος με το 5,78 και πέρα από την συλλογή εμπειριών, θέλει ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ σε ένα σενάριο που θα μοιάζει ονειρικό.

Λίγο μετά τις 17:00 ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης ολοκληρώνει τις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στα χθεσινά προκριματικά των 60μ. με εμπόδια, ο Δραμινός εμποδιστής θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά και με 7.66 έχει την πέμπτη επίδοση. Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Στην ίδια σειρά ξεχωρίζει ο Αρις Μέριτ (7.46) και ο Αντριου Ποζί (7.53).

Πηγή: filathlos.gr