Απόλλων Carna – Μαρούσι 86 – 58

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών  νίκησε με  86-58 το Μαρούσι για την 20η αγωνιστική της Α2 Εθνικής και σημειωσε  την 13η νίκη του στο πρωτάθλημα που τον διατηρησε στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας. 

Απόλλων Πάτρας (Οικονόμου): Ερμείδης, Άκερ , Ματαλών , Μαστρογιαννόπουλος , Αποστολίδης , Μπαζίνας , Παπαβασιλόπουλος , Κιτσούλης , Κασπίρης, Κουρέπης, Γόντικας , Χείλαρης.

Μαρούσι(Κεραμιδάς): Σεργιένκο , Στασινός , Μπάκας , Ξυδάς , Ντακούλιας , Γκουαλτιέρι , Κανελλής, Στούκας , Ρεκουνιώτης , Σουρλής , Παπαγεωργόπουλος , Μιχαλούτσος.

Ο Απόλλωνας πέτυχε μεγάλη νίκη στο Ιβανώφειο με 84-91, που τον διατηρεί στο κόλποτης ανόδου, μιας και η τέταρτη θέση είναι εφικτή, καθώς και ότι ο Ηρακλής θα βγει τρίτος, μιας και έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τον Χολαργό, οπότε είναι πιθανή η είσοδο στον τελικό των πλέι οφ, που μπορεί να έχει το 2-0 με τον Χολαργό, αλλά και η τρίτη θέση είναι εφικτό να δώσει εισιτήριο ανόδου, με λίγα λόγια είχε μια τελευταία ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά(!). Η επιστροφή του Μάριου Ματαλών με double-double με 15πόντους και 11 ασίστ και με άξιους συμπαραστάτες τον Μαστρογιαννόπουλο και τον Άκερ, που δίπλα του μπόρεσαν να αποδώσουν ακόμα καλύτερα. Ήταν τόσο κομβική η παρουσία του Μάριου, που όλοι αναρωτιούνται από την μια αν θα μπορούσε να αγωνιστεί κάποια λεπτά με Χολαργό και από την άλλη αν υπήρχε αγωνιστική κάμψη στην ομάδα ή κάποιοι ήθελαν να την εφεύρουν(!).

Η ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και έδειξε ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη, έχοντας σε καλή μέρα την τριπλέτα. Ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση αφενός στην φάση όπου ο Τσιάρας χρεώθηκε φάουλ και δύο τεχνικές ποινές, με αποτέλεσμα να πετύχουν έξι πόντους σε λιγότερο από δέκα δεύτερα καθώς και με δυο τρίποντα από τους Καλαϊτζίδη και Γκαγκαλούδη η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη μείωσε σε 61-62, και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (64-64), με νέο τρίποντο του Γκαγκαλούδη. Όχι μόνο αυτό, αλλά με νέο μακρινό σου του Γιαννακίδη προσπέρασε με 74-71, με τον Γκαγκαλούδη στο 3’35” με νέο τρίποντο να γράφει το 81-73, δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι, την ίδια ώρα που ο Απόλλων είχε στο δεύτερο ημίχρονο 1/11 τρίποντα.  Ωστόσο με γκολ-φάουλ του Άκερ και με τρίποντο του Μαστογιαννόπουλου οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 81-81 στο 38′, ενώ με νέο τρίποντο του Άκερ στο 1’14” ο Απόλλων πήρε εκ νέου το προβάδισμα (81-84), για να καθαρίσει το παιχνίδι με βολές του Ματαλών στα 12” μετά από κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ.

Διαβάστε επίσης