Συγκινημένος ο Μουζάλας παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βίτσα: ‘Δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο’

«Εγώ δεν μπορώ, δεν βγαίνει άλλο». Με αυτά τα λόγια ο, εμφανώς καταβεβλημένος, Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε ουσιαστικά στους λόγους της αποχώρησής του από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, κατα τη διάρκεια της τελετής παράδοσης.

«Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει», ανέφερε, ενώ συγκινημένος δυσκολευόταν να συνεχίσει την ομιλία του και σε κάποιο σημείο είπε: «Έχω εδώ διάφορα γραμμένα… χέσ΄τα… δεν μπορώ τώρα».

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε άριστη την επιλογή του διαδόχου του κ. Βίτσα, που συνιστά, όπως είπε ιστορική συνέχεια στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εκτιμώντας ότι θα διοικήσει καλύτερα από ό,τι ο ίδιος τα ζητήματα του υπουργείου που αφορούν στο μεταναστευτικό ενώ εξήρε το ρόλο του στρατού στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και τον κ. Τόσκα, προσωπικά.

Τέλος με θερμά λόγια μίλησε ο κ. Μουζάλας για τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιαίτερα τον κ. Γιούνκερ που όπως είπε όταν όλη η Ευρώπη τα είχε χαμένα με το προσφυγικό , εκείνος  έδωσε την ευρωπαϊκή οπτική του ζητήματος. «Χωρίς αυτήν δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε σαν Ελλάδα ούτε σαν Ευρώπη», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «είναι ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε» και εξήγησε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης».

«Ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι εδώ για λίγο χρονικό διάστημα, έχει σημασία να πάρει τις ανάσες του, να επανακτήσει όλες τις δυνάμεις του και θεωρώ ότι η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί», παρατήρησε ο νέος υπουργός.

Όπως πρόσθεσε, την επόμενη εβδομάδα και οι δύο θα βρίσκονται μαζί στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία».

Διαβάστε επίσης