Απολυμένος από την Κονιόρδου ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού

Κωνσταντίνος Στρατής,

Ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης και απέλυσε η Λυδία Κονιόρδου όταν ανέλαβε το υπουργείο.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η καρατόμηση της διοίκησης του ΤΑΠ αποτέλεσε και μία από τις αφορμές για να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στην κ. Κονιόρδου και τον πρώην υπουργό Αριστείδη Μπαλτά. Το περιστατικό αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς, αν ο νέος υφυπουργός δεν είχε διατελέσει διευθυντής στο γραφείο του κ. Μπαλτά.

"Η κ. Κονιόρδου απέκτησε κυβερνητικό τοποτηρητή" ήταν η ατάκα που έκανε το γύρο του υπουργείου, μόλις έγινε γνωστός ο ανασχηματισμός.

Ο κ. Στρατής έχει πτυχίο αρχαιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο στις αποκαταστάσεις μνημείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, αρχικά στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από το 2015 συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, συντονίζοντας τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά των τραπεζών και των κόκκινων δανείων, ως σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, και στη συνέχεια της ενέργειας, ως σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης