Πάτρα - Σοκ: Έκλεισαν γνωστή επιχείρηση για φορολογική παράβαση - Δείτε το "πανό" που κρέμασαν στην πόρτα

για 48 ώρες

Σε πασίγνωστο κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας έβαλαν λουκέτο οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καρδιά της Αχαικής Πρωτεύουσας και καθημερινά υποδέχεται δεκάδες πελάτες. 

Όπως προβλέπεται από το νόμο στην επιβολή λουκέτων για 48 ώρες θα προχωρούν οι ελεγκτές στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από δέκα αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η εν λόγω ταμπέλα που βλέπετε στη φωτογραφία και μας έκανε εντύπωση τόσο το μέγεθος της αφίσας, όσο και το γεγονός ότι αναγράφεται και στην Αγγλική γλώσσα. 

Ο Νόμος 2523/1997 αναφέρει ότι σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων, καθώς και κάθε φορά που διαπιστώνεται: α) από διαφορετικούς φορολογικούς έλεγχους η επανάληψη, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης του προβλεπόμενου από τον κώδικα στοιχείου κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής ή β) από τον ίδιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση του προβλεπόμενου κατά τα ανωτέρω στοιχείου και με την ίδια ως άνω προϋπόθεση τουλάχιστον για τρεις διαφορετικές συναλλαγές, αναστέλλεται μέχρι ένα μήνα η λειτουργία του καταστήματος, γραφείου, εργοστασίου, εργαστηρίου, αποθήκης και γενικά κάθε επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επιτηδευματία. Η διακίνηση αγαθών χωρίς την ύπαρξη του προβλεπόμενου συνοδευτικού στοιχείου θεωρείται ως μη έκδοση του στοιχείου αυτού.

Αν επαναληφθεί μία από τις παραβάσεις εντός τριών ετών από την έκδοση της απόφασης αναστολής λειτουργίας, αναστέλλεται μέχρι έξι μήνες η λειτουργία των εγκαταστάσεων του επιτηδευματία.

Διαβάστε επίσης