Δραπέτης ο "εγκέφαλος" διαρρηκτών σε Αχαΐα και Ηλεία - Έκλεβαν ακόμα και εικόνες Αγίων

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Σεσημασμένος δραπέτης σωφρονιστικού καταστήματος, είναι το "κεφάλι" της εξαμελούς σπείρας διαρρηκτών που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή των Βραχνεΐκων, μετά από επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών

Οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα "πλούσια" δράση σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας και του κάμπου της Ηλείας, ανοίγοντας σπίτια και καταστήματα, ενώ όπως είχε γράψει το tempo24.gr, στο στόχαστρο τους είχαν μπει και εκκλησίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα από τα παγκάρια, τάματα ακόμα και Εικόνες!

Στον χώρο όπου διέμεναν οι δράτες, βρέθηκαν πιστόλια και καραμπίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ένας από τους συλληφθένες, γνωστός με το παρατσούκλι "Φλαγούνας", εμπλέκεται στην επεισοδιακή καταδίωξη από δυνάμεις της αστυνομίας, μετά από έλεγχο αυτοκινήτου που εκινείτο στην Πατρών - Πύργου, το περασμένο Σάββατο και μάλιστα φέρεται να είναι αυτός που πυροβολούσε, κατά του περιπολικού.

Το περιστατικό είχε γίνει στις  5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όχημα στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα , με κατεύθυνση την Πάτρα, εντοπίστηκε στο ύψος της Κάτω Αχαΐας με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με πηγές να αναφέρουν πως ένας από τους επιβαίνοντες (ο Φλαγούνας),έβγαλε όπλο και πυροβολούσε στον αέρα...!

Το "ύποπτο" όχημα κατευθύνθηκε σε χωριά της Δυτικής Αχαΐας, μεταξύ των οποίων Ριόλος και Πέττα, καταφέρνοντας τελικά να διαφύγει.

Τα μέλη της ομάδας που συνελήφθη  φέρονται να εμπλέκονται σε πάνω από 50 κλοπές σε Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Μεσσηνία κ.α.. 

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης