Απειλή έξωσης από τα ξενοδοχεία που μισθώνει η Βουλή στην Αθήνα! Χωρίς "στέγη" ο Αχαιός βουλευτής Κώστας Σπαρτινός - Γιατί ακυρώνονται οι συμβάσεις

με αυτούς που θα μείνουν χωρίς χώρο φιλοξενίας

Απειλή έξωσης από τα ξενοδοχεία που μισθώνει η Βουλή για να διαμένουν αντιμετωπίζουν δεκάδες βουλευτές επαρχίας – Πολλά ξενοδοχεία, λόγω της αύξησης του τουρισμού ακυρώνουν τις συμβάσεις. Ο Αχαιός βουλευτής Κώστας Σπαρτινός είναι στη λίστα...

Την ώρα που η δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  διάταξη για το επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς λαμβάνει ανεξέλεγκτες διατάσεις για την κυβέρνηση, δεκάδες βουλευτές επαρχίας αντιμετωπίζουν την απειλή έξωσης από τα ξενοδοχεία που μισθώνει η Βουλή για την διαμονή τους τις ημέρες που βρίσκονται στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως από το 1994 η Βουλή έχει θεσπίζει επίδομα ενοικίου για τους βουλευτές επαρχίας. Το ποσό αυτό δεν το λάμβαναν στο χέρι καθώς οι υπηρεσίες της Βουλής μίσθωναν απευθείας δωμάτια σε κεντρικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Τα τελευταία χρόνια όμως δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να αυτοδιαχειρίζονται το κονδύλι εφόσον επιθυμούν να νοικιάζουν διαμέρισμα.

Ωστόσο αρκετοί εξακολουθούν να προτιμούν τις υπηρεσίες ξενοδοχείων. Όμως η τουριστική αύξηση της περασμένης χρονιάς και οι προοπτικές για νέο τουριστικό κύμα το ερχόμενο καλοκαίρι οδηγούν αρκετά ξενοδοχεία να ακυρώνουν τις σχετικές συμβάσεις και να προχωρούν σε «έξωση» των βουλευτών. Ήδη το ξενοδοχείο Divani Caravel κοινοποίησε στις υπηρεσίες της Βουλής πως από 1.5.2018 θα διακόψει την συνεργασία και καλεί τους 36 βουλευτές που διαμένουν εκεί να βρουν αλλού στέγη. 
Μεταξύ αυτών Σάββας Αναστασιάδης, Χρήστος Αντωνίου, Ευαγγελία Βαγιωνάκη, 

Διαβάστε επίσης