Σκοπιμότητα "βλέπει" ο Μητσοτάκης στην ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα

τι ειπε στη βουλή

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την ιδέα του πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών διότι αναλαμβάνει μια αποσπασματική πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία η οποία δεν εντάσσεται σε κανένα συνολικό σχέδιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας.

Ανέφερε ειδικότερα ότι η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά, χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμία μελέτη και σχέδιο, όπως δεν έχει υπάρξει κανένα σχέδιο για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

"Ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την ίδρυση νέων σχολών", παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην εξαγγελία για την ίδρυση 4ης νομικής σχολής στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. "Αναρωτιέμαι όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού; κάποιας μελέτης που να έχει καταλήξει ότι σήμερα χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερους αποφοίτους νομικών σχολών και αυτοί οι απόφοιτοι είναι καλύτερο να αποφοιτούν από την Πάτρα και όχι από κάποιο άλλο ίδρυμα;" είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έχουμε ήδη πολλούς άνεργους δικηγόρους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης