Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου μετά την Αντωνοπούλου - Έρχεται ανασχηματισμός

Επικοινώνησε με τον Τσίπρα αργά τη νύχτα

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να διευκολυνθεί και να μην δεχθεί άλλες πιέσεις από την αντιπολίτευση και όχι μόνο στην υπόθεση Ράνιας Αντωνοπούλου.Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν μετά το Συνέδριο της Τρίπολης.

Οι πληροφορίες της ΕΦ.ΣΥΝ. αναφέρουν ότι αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας έπειτα από το θέμα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η  πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον κ. Παπαδημητρίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο πεδίο των επενδύσεων.

Πηγή: Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου -Επικοινώνησε με τον Τσίπρα αργά τη νύχτα | iefimerida.gr 

Εκ των πραγμάτων πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θεωρείται βέβαιος. Και ως ημέρα διεξαγωγής του πιθανολογείται η Τετάρτη.

Το χρονικό της αποπομπής Αντωνοπούλου

Ολα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, έπαιρνε επίδομα ενοικίου 12.000 ετησίως, παρά την τεράστια περιουσία της.

Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η κυρία Αντωνοπούλου -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Μάλιστα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.

 

Πηγή : Real.gr/ iefimerida.

Διαβάστε επίσης