Πάτρα: Ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις σε Eurobank, Cosmote και Πειραιώς - Τι λέει η ανακοίνωση - ΦΩΤΟ

"Καταδρομική επίθεση σε αλληλεγγύη με την εξέγερση των κρατουμένων και το σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου"

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις  Eurobank, Cosmote και Πειραιώς είχαμε μέσω της ιστοσελίδας athens.indymedia.org. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

Το Σάββατο 24/2 ξεσπάει εξέγερση των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, με τους κρατούμενους να παίρνουν για αρκετές ωρες στον έλεγχό τους τις πτέρυγες και τα προαύλια από την υπηρεσία, καταστρέφοντας παράλληλα εξοπλισμό παρακολούθησης. Αφορμή για να εκφραστεί αυτή η συντονισμένη αντίσταση, στάθηκε η βίαιη απαγωγή του αναρχικού αιχμαλώτου Ντίνου Γιαγτζόγλου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ τις πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό τη μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας. Ο σύντροφος βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας από τις 21/2, με αίτημα τη μόνιμη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η εκδικητική αυτή μεταγωγή, στοχεύει στην απομάκρυνσή του από τους ανθρώπους του και την απομόνωσή του από τους υπόλοιπους κρατούμενους αγωνιστές του Κορυδαλλού.

Η εκρηκτική συνθήκη της εξέγερσης των κρατουμένων, ανάγκασε το κράτος να θέσει προς εξέταση κατά προτεραιότητα το αίτημα του συντρόφου, τη Δευτέρα 26/2 σε έκτακτο συμβούλιο της επιτροπής μεταγωγών. Ενώ οι πρώτη μαζική κίνηση αλληλεγγύης που εκφράστηκε εκτός της φυλακής, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης, χτυπήθηκε από ΜΑΤ , με αποτέλεσμα 4 συλλήψεις και τραυματισμούς.

Παράλληλα ο σύντροφος Γιαγτζόγλου, βρίσκεται και σε απεργία δίψας από το πρωί της Κυριακής 25/2.

Η εξέγερση του Σαββάτου, ήρθε ως συνέχεια του πολύμηνου αγώνα που δίνουν οι κρατούμενοι ανά την ελλάδα, ενάντια στο σωφρονιστικό και ποινικό κώδικα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Ήρθε ως αντίδραση στο συνεχή εγκλεισμό, στις αλλεπάλληλες δικαστικές ομηρίες, στις άθλιες συνθήκες καθημερινότητας, στην ίδια τη συνθήκη της στέρησης της ελευθερίας τους. Μία καθημερινότητα μέσα στην οποία η κρατική αδιαφορία, η αναλγησία των διευθύνσεων των φυλακών και η εκδικητικότητά τους, οδηγεί ακόμη και σε θανάτους κρατουμένων, όπως αυτούς που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας, Αλικαρνασσού και στο Α.Τ. Τρικάλων.

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ...

Ως ένα σινιάλο αλληλεγγύης στους κρατούμενους που εξεγέρθηκαν και στο σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου, επιλέξαμε, δεκάδες αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι, να επιτεθούμε μαζικά και καταδρομικά, το βράδυ της Κυριακής, στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Πάτρας, Έλληνος Στρατιώτου, σπάζοντας τράπεζες και καταστήματα εταιρειών. Ο αναρχικός αιχμάλωτος Ντίνος Γιαγτζόγλου διώκεται για την επίθεση με παγιδευμένο δέμα-βόμβα, σε ένα από τα κυριότερα πρόσωπα του οικονομικού και πολιτικού δυναμικού, τον Λουκά Παπαδήμο. Ενώ η εξέγερση στις φυλακές, είναι μία ρωγμή στα μπουντρούμια που επιφυλάσσει η δημοκρατία για όσους δεν επιβεβαιώνουν την εύρυθμη λειτουργία της, για όσους βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, για όσους επιλέγουν να αγωνιστούν και να την πολεμήσουν.

Στην ίδια κατεύθυνση, εμείς από την πλευρά μας, επιλέξαμε να επιτεθούμε και να μπλοκάρουμε την εύρυθμη λειτουργία ενός τμήματος της τοπικής οικονομίας. Επιτεθήκαμε σε τράπεζες και καταστήματα εταιρειών της πόλης, γιατί αποτελούν την τοπική έκφραση του συστήματος που συντηρείται πάνω στις εκμεταλλευόμενες και έγκλειστες ζωές των καταπιεσμένων.

 

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΉ ΜΗΧΑΝΗ

 
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

αλληλέγγυες-αλληλέγγυοι στους εξεγερμένους κρατούμενους και στον Ντίνο Γιαγτζόγλου

Διαβάστε επίσης