Κρητικός μήνυσε τον Γιάννη Μπουτάρη για το συλλαλητήριο

«Είναι η αφορμή για να ξεκαθαρίσουμε όλους τους λογαριασμούς»

Ένας Κρητικός από εκείνους που πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαγγέλης Γραμματικάκης, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Γραμματικάκης ήταν εκείνος ο οποίος συντόνισε τους έφιππους Κρητικούς στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Εκείνος δεν δέχεται τον όρο συλλαλητήριο λέγοντας πως όσοι συμμετείχαν το ονόμασαν «λαϊκή συνέλευση». Τα όσα ακολούθησαν μετά από την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα εξόργισαν τον κ. Γραμματικάκη ο οποίος και προχώρησε στην μηνυτήρια αναφορά τονίζοντας πως αυτό είναι απλώς η αρχή.

«Μετά τα όσα συνέβησαν βγήκε ο κ. Μπουτάρης, και χαρακτήρισε κατάπτιστους όλους όσοι προχώρησαν σε αυτή την δημοκρατική, ειρηνική και πολύ προσεγμένη δημοκρατική διαδικασία. Στη συνέχεια βγαίνει και ο πρωθυπουργός και μας χαρακτηρίζει «ετερόκλητος όχλος». Αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία θέση την δημοκρατία. Στην δημοκρατία αν διαφωνείς μαζί μου με διάλογο προσπαθείς να με πείσεις. Δεν με βρίζεις. Αυτό εγώ δεν το ανέχομαι. Δεν δέχομαι αυτόν τον τρόπο έκφρασης, δεν το δέχομαι για τον δημοκρατικό πολιτισμό που πρέπει να έχουμε. Ο κ. Μπουτάρης, ως πρώτος πολίτης, έπρεπε να διδάσκει δημοκρατία και πολιτισμό και όχι να βρίζει. Αυτό με πείραξε πάρα πολύ και σε αυτό το πνεύμα προχώρησα στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο Βαγγέλης Γραμματικάκης ενώ την ίδια ώρα δήλωσε πως για την κίνησή του αυτή υπήρχε άλλος ένας λόγος.

«Υπάρχει όμως άλλος ένας λόγος. Ενώ γίνεται μία μία διαπραγμάτευση που δεν έχει τελειώσει βγαίνει  ο πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης – που είναι η καρδιά της Μακεδονίας κι έχει μεγάλο βάρος ο λόγος του – και λέει στα μετώπισθεν ότι όλα τελείωσαν και χάσαμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα. Είναι δυνατόν να τα ανεχτούμε αυτά απ’ αυτούς που μας κυβερνούν; Έκανα, λοιπόν, αυτή τη μήνυση προς τον Μπουτάρη για να πω ότι όλοι οι Μπουτάρηδες της Ελλάδος κι όλοι όσοι έχουν κάνει προδοσία έστω από το ‘74 και ύστερα καταστρέφοντας αυτόν τον τόπο πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία. Και πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως στον πόλεμο ευθύνονται οι στρατηγοί, στην ειρήνη όμως οι πρωθυπουργοί και ηγέτες, και πλέον όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Δεν φταίει ο λαός», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Γραμματικάκης.

Παράλληλα ο Βαγγέλης Γραμματικάκης τονίζει πως η μήνυση κατά του Μπουτάρη είναι απλώς η αρχή.

«Ξεκινάμε από τον Μπουτάρη αλλά δεν σταματάμε στον Μπουτάρη. Είναι η αφορμή για να ξεκαθαρίσουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι επειδή εγώ είμαι ένας απλός πολίτης – ο οποίος δεν γράφηκε ποτέ σε κανένα κόμμα και δεν χειροκρότησε κάτω από κανένα μπαλκόνι – αισθάνομαι την ευθύνη ότι πρέπει να αντιδράσω και να ανατρέψω την κατάσταση με όλα τα ένδικα μέσα που μου παρέχει η δημοκρατία», επεσήμανε σχετικά ο κ. Γραμματικάκης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο τέλειος, ο αλάθητος ή ο σωστός. Εγώ από τότε που γεννήθηκα προσπαθώ να αυτοχαρακτηριστώ άνθρωπος. Είμαι σε μία διαδικασία να μπορέσω να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ότι έγινε άνθρωπος. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να αυτοχαρακτηριστώ άνθρωπος αλλά βρίσκομαι στον σωστό δρόμο για να το πετύχω».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ