Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα βοηθήσω και το εγγόνι και τον παππού και τη γιαγιά - «Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες»

- Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει επενδύσεις, μείωση των φόρων και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ. Για τον ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, τονίζοντας ότι η ΝΔ διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν βελτιώνουμε απλά το διαθέσιμο εισόδημα αλλά αναπτύσσουμε συνολικά μια αγορά η οποία είναι απολύτως κρίσιμη για την Ελλάδα», ανέφερε.

«Λέω στους επιχειρηματίες κάτι το οποίο είναι έντιμο. Εγώ θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα σας διευκολύνω στη ρευστότητα. Εσείς όμως θα επενδύσετε στην χώρα σας, θα πληρώσετε φόρους και θα προσέχετε τους εργαζόμενους σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για την αγορά ακινήτων υπογράμμισε: «Το σχέδιό μας συμπεριλαμβάνει απλοποίηση μεταβιβάσεων και φορολογικά κίνητρα για ανακαίνιση κτιρίων».

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας στο εισόδημα των συνταξιούχων, ενώ δεσμεύτηκε να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. «Θα βοηθήσω και το εγγόνι και τον παππού και τη γιαγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα δεχθώ εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ξεκινά «σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας».

«Εκλέχτηκα από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία και να δώσω πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Θα δείτε πολλά νέα πρόσωπα και στην επόμενη Κυβέρνηση και στον κυβερνητικό μηχανισμό που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης