"Λίμο , ο Λεμονάκης"

παρουσιαση βιβλιου

To βιβλιοπωλείο Discover, οι εκδόσεις "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη" και το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-Κατερίνα Γεώρμα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο "ΛΙΜΟ Ο ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ" το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο King George Hall, πλατεία Γεωργίου 1. 

* Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Οι Λεμονοστύφτες απειλούν να ξεζουμίσουν ολάκερη τη Λεμονία. Κατακίτρινα απ’ τον φόβο, μικρά και μεγάλα λεμονάκια κλαίνε με στυφά αναφιλητά.Τότε ένα ταλαίπωρο λεμόνι φαίνεται στον ορίζοντα.

Είναι ο Λίμο ο Λεμονάκης, το πιο διάσημο λεμόνι όλων των εποχών! Επιτέλους, θα τους σώσει από τη συμφορά! Κι όμως, τα φουκαριάρικα τα λεμόνια γελιούνται αν νομίζουν πως ο Λίμο ο Λεμονάκης είναι η μόνη τους ελπίδα. Αυτός δεν έχει κάνει όσα λένε...Τελικά ποιος φταίει; Αυτός που διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις ή αυτός που –γλουπ!– τις καταπίνει αμάσητες;Κι όταν όλοι θαρρούν πως είσαι μεγάλος και τρανός; Τι κάνεις; Όταν όλοι έχουν πιστέψει πως είσαι ήρωας; Ε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνεις!

Ξέρεις τι ’ναι να σε νομίζουν όλοι διάσημο, ενώ είσαι ένα απλό και ταπεινό λεμόνι;... Απολαυστικό παραμύθι με υπέροχες εικόνες! Και στο τέλος του βιβλίου στύβουμε το μυαλό μας, γνωρίζουμε πώς πρέπει να ελέγχουμε κάθε πληροφορία και ζωγραφίζουμε δικούς μας, αστείους υπερήρωες

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο γνωστός έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά εχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και με άρθρα του σε site, περιοδικά και εφημερίδες. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 εως το 2015. Σήμερα συντονίζει την ομάδα Ακτιβιστών Αναγνωστών. Είναι υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2017 μετά από πρόταση του Κυπριακού Τμήματος της ΙΒΒΥ. www.vagelisiliopoulos.gr