Αγαπητέ Νίκο Κανελλάκη, δεν έφταιγε το άρμα

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Ο εκνευρισμός για το άρμα του Νίκου Κανελλάκη στο Πατρινό Καρναβάλι, δεν ήρθε απο τον Τύπο, ούτε από τα αυθόρμητα σχόλια των καρναβαλιστών- θαμώνων του fb. Κανείς δεν θα έμπαινε στη διαδιkασία να σκεφτεί κάτι άλλο από το προφανές στη σάτιρα ενός άρματος, αν δεν είχε ενοχληθεί η Μαιζώνος και δεν είχε αρχίσει να πυροδοτεί αντιδράσεις πριν ακόμη βγει το άρμα στους δρόμους και ενώ ουδείς είχε διάθεση να ... ταραχτεί από το χιούμορ που σέρνει τη φαντασία πάνω στις καρναβαλικές ρόδες, κάτι που οφείλει να κάνει το καρναβάλι της πόλης για να μην καταλήξει σε σατιρική υπνηλία.

Καταδεικνύεται άλλωστε η ενόχληση της Μαιζώνος και από το άρθρο συμβούλου επικοινωνίας του δήμου, βάση του οποίου η εν λόγω σάτιρα είχε κίνητρα πολιτικά και ρατσιστικά, για να ακολουθήσει μια πλήρης ανάλυση περί των ιδεολογικών διαφορών και να καταλήξει στον θρίαμβο των "όχι" του δημάρχου. 

Είναι η ίδια δημοτική αρχή που δεν ενοχλήθηκε με το αγαπημένο πλήρωμα που έφερε κάποτε μασκαράτες, με τον Στάλιν, την Παπαρήγα και τον Δήμαρχο, υπό τον απίθανο  τίτλο Αγία Πατρούπολη (αντιθέτως ο δήμαρχος είχε βγάλει και selfie), είναι η ίδια δημοτική αρχή που βράβευσε το όντως υπέροχο άρμα με το ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη της να καταχαίρονται την όλη διακωμώδηση, είναι η ίδια δημοτική αρχή που πήρε το άρμα του τελάλη του Πατρινού καρναβαλιού και το έκανε... ντουντούκα εναντίον του πρωθυπουργού στην παραλιακή. 

Είναι η ίδια δημοτική αρχή που δεν θα ενοχλείτο ούτε από το συγκεκριμένο άρμα, αν αυτό δεν είχε γίνει δια χειρός ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα έδινε, όπως και συνέβη, χέρι, στην συνέχεια της σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο μερών και κορυφώθηκε με τις κινητοποιήσεις εναντίον Τσίπρα. 

Σε απλά, ελληνικά Νίκο Κανελλάκη, δεν έφταιγε το άρμα, αλλά η επικοινωνιακή τακτική της Μαιζώνος να εντοπίζει εχθρούς εκεί όπου δεν υπάρχουν, συνήθως δε σε όποιον της ασκεί κριτική, προκειμένου να προσδιορίζεται ως ... στόχος ενός σκοτεινού συστήματος, το οποίο βάλει εναντίον του λαού. Όταν μάλιστα σε αυτό, μπορεί να εντάξει και το κυβερνών κόμμα, τότε η αφορμή για κατήχηση, γίνεται χρυσή ευκαιρία, όπως έγινε και το άρμα του τελάλη κομματική ντουντούκα, χωρίς να ενοχληθεί κανείς.

Εν κατακλείδι δεν ήταν στόχος να ειπωθεί ότι το άρμα σου ήταν ρατσιστικό, αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα ρατσιστικό άρμα, με τα ..χέρια σου. Νομίζω με καταλαβαίνεις.

Δεν είναι η Κοζάνη, είναι το ...κομματικό "κοράνι". Και αν θες και τη γνώμη μου, θα πρέπει να σε τριγυρίζει κάποια μύγα για να βλέπεις ως μομφή τον τόπο καταγωγής σου.  

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ