Πάτρα: Μια ανώνυμη επιστολή, ένα δημοσίευμα και μια αυτοκτονία- Μια απίστευτη ιστορία με άρωμα εκβίασης που χρήζει άμεσης διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών, συγκλονίζει την πόλη

Διαπόμπευση, ή ακόμη και απόπειρα εκβίασης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το περιεχόμενο το οποίο συνοδεύεται από χυδαίο φωτογραφικό υλικό που αφορά σε πρόσωπο από την Αχαΐα που υπηρετεί σε μεγάλη ΔΕΚΟ της χώρας. Και το πιο χαρακτηριστικό;. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εντάσσεται στον οικογενειακό κύκλο του 62χρονου που το μεσημέρι της Παρασκευής έθεσε τέλος στη ζωή του. Η επιστολή και το φωτογραφικό υλικό, εστάλησαν σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news στις αρχές Φεβρουαρίου και σε Μέσα Ενημέρωσης της Πάτρας από συντάκτη που επικαλείται την ιδιότητα των αγανακτισμένων συνταξιούχων της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ με ονομαστική αναφορά σε δύο άτομα:

Πρώτον σε μεγάλο πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΚΟ και δεύτερον στο πρόσωπο που είχε  συγγενική σχέση με τον αυτόχειρα. Τοπικά ΜΜΕ που παρέλαβαν την συγκεκριμένη αλληλογραφία μαζί με το φωτογραφικό υλικό, δεν έκαναν, προς τιμήν τους, χρήση των όσων ευθέως υπαινισσόταν ο ανώνυμος συντάκτης και αφορούσαν αυστηρά προσωπικά δεδομένα των συγκεκριμένων πολιτών. Ωστόσο η επιστολή μαζί με το υλικό διέρρευσε σε αθηναϊκά ΜΜΕ, την ίδια ημέρα που ο 62χρονος, που σημειωτέον ήταν πριν την συνταξιοδότησή του στέλεχος της ίδιας ΔΕΚΟ, αποφάσιζε να θέσει τέλος στην ζωή του. Το μείζον ερώτημα που τίθεται, είναι αν η διαρροή και εν τέλει η δημοσιοποίηση της επιστολής και του περιεχομένου της, αποτέλεσε και το κίνητρο που οδήγησε τον 62χρονο Πατρινό και εμπλεκόμενο με ένα από τα δύο πρόσωπα που επικαλείται ο ανώνυμος συντάκτης, στην αυτοκτονία.

Ερώτημα στο οποίο που είναι βέβαιο ότι σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν οι Αρχές, προκειμένου να διακριβωθούν αφενός τα πραγματικά κίνητρα του επιστολογράφου και αφετέρου ο βαθμός επιρροής των ισχυρισμών του στην δημιουργία συνθηκών βαρύτατης ψυχολογικής φόρτισης για τον 62χρονο αυτόχειρα. Να σημειωθεί ότι η επιστολή, την οποία έχει στην διάθεσή της το tempo24 φέρει στοιχεία ταχυδρομείου της Θεσσαλονίκης και έχει παραληφθεί από έναν τουλάχιστον παραλήπτη στις 12 Φεβρουαρίου. Ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο, αν ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν και ο 62χρονος ή και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Βέβαιο πάντως είναι ότι η απόφασή του να θέσει τέλος στη ζωή του, ελήφθη την ημέρα που τα στοιχεία της δημοσιοποιήθηκαν, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Το tempo24.news χαρακτηρίζει ευθύς εξ αρχής απαράδεκτη την ενέργεια του επιστολογράφου όπως και το περιεχόμενο του φακέλου που απέστειλε. Ωστόσο η συντακτική του ομάδα θεωρεί δημοσιογραφική της υποχρέωση την αποκάλυψη της ύπαρξης του φακέλου,από την στιγμή που είναι επιβεβλημένη η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η διασύνδεση της αποστολής της με τον θάνατο ενός πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ