Κρας τεστ στη Μόσχα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει τη Χίμκι στη Μόσχα σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας (19.00, Novasports 2). 

Οι «πράσινοι» του Τσάβι Πασκουάλ αναζητούν τη νίκη που θα τους δώσει τεράστια ώθηση στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν μία από τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη regular season. Να σημειωθεί ότι η πρώτη τετράδα επιβραβεύεται με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κένι Γκέιμπριελ και ο Ματ Λοτζέσκι, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και στο πέλμα αντίστοιχα, έχουν τεθεί νοκ άουτ, ωστόσο την πρώτη τους εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν οι Μάικ Τζέιμς και Άντριαν Πέιν. Στην Αθήνα έμεινε ο Ζακ Όγκαστ, ενώ με την αποστολή ταξίδεψε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε. 

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα γνωρίζει ότι με νίκη φτάνει τους «πράσινους», ωστόσο δεν θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς η ήττα στο ΟΑΚΑ με 28 πόντους διαφορά ήταν καθοριστική. Ο Αλεξέι Σβεντ ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο και θα αγωνιστεί, ενώ πιθανό είναι να επανεμφανιστεί και ο Τόμας Ρόμπινσον. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία). 

Η 23η αγωνιστική:

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια 93-86
Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο 89-70
Ολυμπιακός - Βαλένθια 80-70
Ουνικάχα Μάλαγα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-69

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
19.00 Novasports 2HD Χίμκι – Παναθηναϊκός 
19.30 Novasports 1HD Αναντολού Εφές – Ζάλγκιρις 
21.45 Novasports 5HD Μπάμπεργκ - Ερυθρός Αστέρας 
22.00 Novasports 3HD Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ