Πέρασαν 7.000 "μαϊμού" παπούτσια από το λιμάνι της Πάτρας - Τα εντόπισαν Ιταλοί - Συνελήφθη Έλληνας φορτηγατζής - ΦΩΤΟ

στο Μπαρι

Μεγάλη ποσότητα «μαϊμού» παπουτσιών μάρκας New Balance μπλόκαραν οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι του Μπάρι, τα οποία μεταφέρονταν με όχημα μέσω του λιμανιού της Πάτρας.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής το παράνομο εμπόρευμα αποτελούνταν από 7.000 ζευγάρια παπουτσιών, τα οποία μεταφέρονταν μέσα σε ένα φορτηγό που οδηγούσε Έλληνας.

cache_650x650_1_439961-650x437.jpg

Οι Ιταλοί είχαν την πληροφορία και έτσι σταμάτησαν αμέσως το όχημα στο λιμάνι του Μπάρι, το οποίο προερχόταν από την Πάτρα. Το εμπόρευμα κατασχέθηκε, ενώ ο Έλληνας οδηγός οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις ιταλικές Αρχές να διαθέτουν σημαντικά στοιχεία διαδρομών, εταιρειών και κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες μαϊμού προϊόντων στην Ιταλία, με σκοπό την εξαγωγή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ανώτατος αξιωματούχος της Οικονομικής Αστυνομίας της γειτονικής χώρας ανέφερε στο zougla.gr πως έχουν σοβαρές ενδείξεις συνεργασίας της κινεζικής μαφίας με την ιταλική Καμόρα μέσα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διακίνησης αυτών των παράνομων προϊόντων. Ο ίδιος επισημαίνει πως οι ελληνικές Aρχές καλό θα ήταν να επιχειρήσουν πιο στενή συνεργασία με τις ιταλικές, στον τομέα των πληροφοριών αλλά και της ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες της Καμόρα.

Λίγες ημέρες πριν, άλλη μια κατάσχεση μαϊμού παπουτσιών «Νew Balance» από την Ελλάδα έγινε και στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Και σε αυτήν την περίπτωση, το εμπόρευμα μεταφέρθηκε σε φορτηγό από λιμάνι της Ελλάδας. Στο ίδιο λιμάνι, την 1η Φεβρουαρίου, η Οικονομική Αστυνομία μπλόκαρε 11.000 παπούτσια μαϊμού Adidas που μεταφέρονταν μέσω της χώρας μας. Κατά την έρευνα προέκυψε πως το φορτίο ταξίδευε από τη Βουλγαρία, μέσω Ελλάδας, αφού είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο το οποίο προερχόταν από ελληνικό λιμάνι.

Πηγή: zougla.gr, immediato.net

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ