Πάτρα: Σήμερα παρουσίαση βιβλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

θα ακολουθήσει συζήτηση

Είναι μία σπουδαία, φωτισμένη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας που επιτελεί σημαντικό έργο στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας. Ο λόγος για τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 4 Νοεμβρίου του 1929 στον Πειραιά.

Σήμερα Δευτέρα 26/2/2018 θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στις 19.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στη Ρήγα Φεραίου, το βιβλίο «Ίχνη μιας επίσκεψης», που αφορά στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου το 2002 στην Πάτρα.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα με την επιμέλεια του επ. καθηγητή ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Αλεξόπουλου, επιχειρεί μια καταγραφή της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στην Πάτρα, με την πίστη ότι αξίζει να καταγραφεί στη συλλογική μνήμη της πόλης και τη σιγουριά ότι οι τότε παρεμβάσεις του απαντούν ευθέως σε σημερινούς προβληματισμούς.

Στην έκδοση καταγράφονται οι δημόσιες ομιλίες του Αρχιεπισκόπου, δημοσιεύματα και συνεντεύξεις της εποχής, καθώς και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της απονομής του μεταλλίου της πόλης των Πατρών και της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για το βιβλίο, αλλά κυρίως τη ζωή και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου θα μιλήσουν οι:

- Νικόλαος Γαλέτας, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Ε.Μ.Π., θεολόγος, πρ. Γεν. Διευθυντής ΕΤΕΒΑ, πρ. Γεν. Δ/ντής και αντιπρόεδρος του ΔΣ της EFG EUROBANK PROPERTIES A.E.E.A.Π.

- Σωτήριος Γαρταγάνης, ομ. καθηγητής οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

- Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος, τ. διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών

- Παντελής Καλαϊτζίδης, θεολόγος, διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

- Ιliaz Bobaj, συγγραφέας, μέλος της Ακαδημίας των Τιράνων

- Παναγιώτης Αλεξόπουλος, επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, επιμελητής της έκδοσης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης