Κανταΐφια με δαμάσκηνα και κρέμα χαλβά με αγαύη

συνταγη

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, αυτά τα λαχταριστά κανταϊφάκια με κρέμα είναι νηστίσιμα και πιο υγιεινά από τα κλασικά σιροπιαστά, αφού τα φτιάχνετε με Σιρόπι Αγαύης Sunny Via.

Υλικά

Για την κρέμα

50 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1 ξυλάκι κανέλα
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
2 κουτ. σούπας Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
1 πακέτο κανταΐφι
150γρ. μαργαρίνη φυτική, λιωμένη
λίγη τριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα, για το σερβίρισμα
300γρ. χαλβά ταχινένιο με άρωμα βανίλιας
250γρ. κρέμα καρύδας
50 ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via

Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τα δαμάσκηνα μαζί με το ξυλάκι κανέλας, το κόκκινο κρασί και το Σιρόπι Αγαύης σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα δαμάσκηνα. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε το υγρό από το βράσιμο.

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζετε τον ταχινένιο χαλβά και τον λιώνετε με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα καρύδας. Την αδειάζετε μέσα στο μπολ με τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε μαζί με το Σιρόπι Αγαύης. Δουλεύετε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξαίνετε με το χέρι σας να αφρατέψει. Δημιουργείτε δεκάξι μικρές φωλίτσες τυλίγοντάς τες σαν σαλιγκάρια. Τις βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί χαρτί ψησίματος και με πινέλο τις αλείφετε με λιωμένη μαργαρίνη. Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τοποθετείτε τις φωλίτσες σε πιατέλα και σε κάθε μία βάζετε μία δύο κουταλιές της σούπας κρέμα χαλβά. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Γαρνίρετε από πάνω με τρία δαμάσκηνα και στο κέντρο με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Διαβάστε επίσης