Η προκαταρκτική επιτροπή να κάνει τη δουλειά της με θεσμική ευθύνη, ταχύτητα και σοβαρότητα

«Έγινε ένα βήμα χθες, γιατί λειτούργησαν οι θεσμοί, συγκροτήθηκε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και δεν υπήρξε ούτε ένα κόμμα που να πει, "όχι", να μην συγκροτηθεί η επιτροπή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για δέκα πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Novartis.

    «Αυτό που περιμένω τώρα είναι η προκαταρκτική επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, με θεσμική ευθύνη, ταχύτητα και σοβαρότητα και όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο φάκελος Novartis στους φυσικούς του δικαστές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» είπε ο κ. Παπαδημούλης, αναγνωρίζοντας ως θετικό στοιχείο ότι «για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα, αν και αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του κόμματός του ως κυβερνητικής δύναμης γι' αυτό το σκάνδαλο, που είναι κομμάτι ενός ευρύτερου σκανδάλου με τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα».

   «Υπό την πίεση των γεγονότων και των πραγμάτων, θα αναγκαστεί στην πορεία να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής, καταγράφοντας «στα αρνητικά» της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια «ότι τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και ηγέτες των κομμάτων τους σύρθηκαν επί της ουσίας στην ουρά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, των προηγούμενων αρχηγών».

   «Όσο συχνότερα εμφανίζονται ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη Βουλή, τόσο περισσότερη ζημιά κάνουν και στα πρόσωπά τους και στον όποιο πολιτικό μύθο τους έχει απομείνει και στα κόμματα των οποίων υπήρξαν ηγέτες» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ