Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι εγκληματική πράξη να υποδέχεται τον «Μακεδόνα» Πρωθυπουργό η Μέρκελ;

«Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τον πολιτικό του στόχο»

«Η σκευωρία έπεσε παντελώς, από κατηγορούμενοι γίναμε κατήγοροι», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι έστησε την υπόθεση με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Δεν είναι εγκληματική πράξη να υποδέχεται τον "Μακεδόνα" Πρωθυπουργό η Μέρκελ; Χθες ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί», είπε και συμπλήρωσε πως «οι Έλληνες όμως χθες δεν συζητούσαν γι’ αυτά, αλλά για τον Πικραμμένο που έκλαιγε και όσα γίνονταν στη Βουλή», τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πέτυχε τον πολιτικό του στόχο».

«Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για μένα ότι επέλεξε ο Τσίπρας να με βάλει στη σκευωρία και στους πολιτικούς του αντιπάλους», είπε αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

«Όλες οι εναντίον μου κατηγορίες απαντήθηκαν μία προς μία», σημείωσε αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστροφή του Υπουργού Ναυτιλίας, Π.Κουρουμπλή ότι «δεν βγάζουν οι Υπουργοί Υγείας τις τιμές στα φάρμακα».

«Ο κ. Τσίπρας είπε: "δεν μιλάω για ποινικές, αλλά για πολιτικές ευθύνες". Είχε το θράσος αυτός ο μικρός, ασήμαντος Πρωθυπουργός να πει ότι δεν μιλά για ποινικές ευθύνες, ενώ το έστησε όλο αυτό», είπε επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό.

Σχετική με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επικαλέστηκε την ομιλία του, στην οποία ανέφερε ότι μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη και σημείωσε «τόλμησε να πει ότι μιλούσε μαζί της την ώρα της διαδικασίας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση και στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Υγείας, Μαρία Παπασπύρου, κατηγορώντας την ότι «από το 2017 το πόρισμα που λέει ότι οι συγγενείς του Πολάκη σκότωσαν το 4χρονο παιδί. Και το δεύτερο πόρισμα αναφέρει τις ίδιες ευθύνες. Μένει δύο χρόνια το πόρισμα για συγγενή του Πολάκη, από τον φορέα που ελέγχει ο Πολάκης και δεν το βγάζει» και τόνισε πως «συγκάλυψε θάνατο 4χρονου παιδιού».

«Εγώ δεν ποινικοποιώ τις προσωπικές σχέσεις, θεωρώ ανθρώπινο που ο Τζανακόπουλος τη θεωρεί δεύτερη μητέρα του, όσο όμως είναι στο γραφείο της, αν δεν μπορεί να πάψει να είναι ΣΥΡΙΖΑ», είπε αναφερόμενος στην κ. Παπασπύρου, ζητώντας την παραίτησή της.

«Χθες δεν είχαν να μας προσάψουν μισή κατηγορία. Ούτε ένας δεν σηκώθηκε να πει ‘ναι ρε Γεωργιάδη εσύ τα πήρες’, είπε.

Διαβάστε επίσης