Πάνος Καμμένος: Διαφωνώ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό

«Θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία»

Κόκκινο χτυπάει η κόντρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και για την ονομασία της ΠΓΔΜ μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

«Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» τόνισε ο κ. Καμμένος, την ώρα που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειλικρινής, πιστεύει ότι η λύση στο ζήτημα της ονομασίας θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα του».

Φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ανασκεύασε εν μέρει την τελευταία θέση που διατύπωσε για το θέμα, στην οποία είχε εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Εγώ το έχω πει δημόσια, να δω η ΝΔ τι θα κάνει, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Politico ότι αν τα Σκόπια κάνουν τις αλλαγές στον αλυτρωτισμό, θα ψηφίσει για το όνομα. Είναι ο Κυριάκος εσωτερικού και εξωτερικού», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Καμμένος είναι και εξωτερικού και εσωτερικού ο ίδιος και κρατάει τις ίδιες θέσεις. Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μια σχέση εντιμότητας. Και εκείνοι διαφωνούν μαζί μου σε πολλά. Αλλά έχουμε υποχρέωση και εντολή από τον ελληνικό λαό, και αυτή την εντολή έδωσε το 2012 και 2015, να βρεθούμε σε αυτό το κοινοβούλιο άνθρωποι που διαφωνούμε για να πάψουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο».

Σημείωσε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε όμως ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν να περιέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ωστόσο πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται δέκα χρόνια».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Διαβάστε επίσης