Βενιζέλος: Εκλογές τώρα για να μην τους αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας

«Με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κοινοβουλευτική δημοκρατία και το συντεταγμένο κράτος δικαίου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Μάλλον το όνομά μου μπήκε από συνήθεια, αλλά κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από τις συνεχείς προσπάθειες στοχοποίησης μου», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι». Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί όπως είπε σε ειρωνικό τόνο «δεν με παρέλειψαν από την υπόθεση Novartis και βρήκαν και μία θέση και για εμένα».

«Γιατί τώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζελος. «Πρόκειται για μία υπόθεση την οποία προετοιμάζετε εδώ και 14 μήνες, αλλά την φέρατε τώρα. Τώρα που ο ριζοσπαστισμός σας εξατμίστηκε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι τη στιγμή που έχουν ανοίξει όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, προκύπει παραβίαση της θεσμικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

«Είδατε ότι δεν προκύπτει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και γλύφεται εκεί που φτύνατε. Έχετε γίνει τα καλύτερα delivery boy», τόνισε για την κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «λόγω ανεπάρκειας των κυβερνώντων, έχουμε τα "Ίμια 2" τα οποία θα είναι χειρότερα από τα "Ίμια 1"».

«Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά αναζητάτε την εύκολη διαφυγή», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην ζοφερή, όπως είπε, κατάσταση στην Δικαιοσύνη. «Έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση με κυβερνητικές παρεμβάσεις. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και αντιμετωπίζουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις όταν η κρισή τους, δεν αρέσει σε κάποιους».

«Ζητώ από τους έντιμους δικαστές να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτή την παραβίαση», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην δημοσιοποίηση του σκανδάλου πριν από 14 μήνες, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κυβερνητική εφημερίδα, όπως αποκάλεσε το documento.

Τέλος, ο  πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές γιατί όπως ανέφερε «δε θα τους αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στις λάσπες».

Διαβάστε επίσης