Πάτρα: Σήμερα η πρεμιέρα για την παράσταση «Μην κοιτάς το φεγγάρι»

στις 9.30μμ στο θεατρο Act

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα θα παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια παράσταση μουσικού θεάτρου σε πρωτότυπο κείμενο, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Πρόκειται για το έργο «Μην κοιτάς το φεγγάρι» που αφηγείται μια ιστορία έρωτα και καταπίεσης, κοινωνικής ανισότητας και απόρριψης, εξουσίας και επανάστασης.

Το έργο γράφτηκε το 2016 και είναι ένα σύγχρονο, επίκαιρο, μιούζικαλ με στοιχεία ροκ-όπερας που βασίζεται στην πολυφωνία (τετράφωνο) και συνδυάζει πολλά είδη μουσικής (ποπ, τζαζ, χιπ-χοπ, γκόσπελ, κ.α.) καθώς και τεχνικές σωματικού θεάτρου και χοροθεάτρου. Ερμηνεύεται από ένα 12μελή θίασο νέων τραγουδιστών και ηθοποιών από την Πάτρα και την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα τους πολυάριθμους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, Δέσποινα Γκοτσοπούλου, Λίνα Ζαχαροπούλου, Θοδωρής Ζωγόπουλος, Δήμητρα Θεοφανίδη, Αγγελική – Ζωή Καραγκούνη, Σοφία Νικολετάκη, Γιάννης Ντακόλιας, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ιάσονας Φούκας, Αθηνά Φουσέκη και Βιβή Φωτοπούλου.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί σημερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 στις 21.30 το βράδυ ενώ το έργο θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου 65 στην Πάτρα.

«Μην κοιτάς για πολύ το φεγγάρι

η ματιά σου μετά με τρομάζει

αεράκι η ζωή και αλλάζει»

Υπόθεση:

Ο Τζακ, ένας αφελής νεαρός που έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, φτάνει σε μια κατεστραμμένη από την οικονομική εξαθλίωση πόλη. Εκεί βρίσκει την μοναδική δουλειά που υπάρχει, αυτή του νεκροθάφτη. Θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μερικά από τα απλά όνειρά του: να κάνει φίλους και να βρει ένα κορίτσι. Τα πράγματα όμως εξελίσσονται διαφορετικά απ’ ότι τα ονειρεύεται.

Η γυναίκα του δημάρχου της πόλης πεθαίνει ξαφνικά και ο Τζακ θα κληθεί να φέρει σε πέρας την «κηδεία της χρονιάς». Εκεί ερωτεύεται την όμορφη Λένια, τη μυστηριώδη κόρη του δημάρχου και μέσα από μια σειρά από γκάφες και ατυχή συμβάντα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον σκληρό δήμαρχο και την ασυνήθιστη οικογένειά του. Την ίδια στιγμή η πόλη σιγοβράζει εξαιτίας της ανισότητας και της καταπίεσης και ήδη κάποιοι από τους φτωχούς πολίτες μιλούν δειλά δειλά για επανάσταση…

«Δείτε στις οθόνες σας την ψεύτικη αλήθεια

Τι γλυκιά, ευχάριστη, υπέροχη συνήθεια

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στ’ αλήθεια

πόση κρύβουν σκοτεινιά τ’ αθώα παραμύθια»

Τις χορογραφίες υπογράφει η Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και την ενδυματολογική επιμέλεια η Μαρία Βασιλάκη. Βοηθός σκηνοθέτη η Βιβή Φωτοπούλου. Φωτογραφίες προβών: Ιφιγένεια Πουλιάδου. Αφίσα: Δημήτρης Γιαννακούλιας. Φωτογραφίες αφίσας: Γιώργος Μαγεράκης. Βίντεο τρέιλερ: Σπύρος Ματθαιόπουλος.

Παραγωγή: Θέατρο act 2018

Πληροφορίες – κρατήσεις – προπώληση εισιτηρίων: 2610272037 & 6936122263.