Μαζική διαμαρτυρία στο Αγρίνιο ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ξεκίνησαν επισήμως σήμερα

Από σήμερα 21 Φεβρουαρίου ξεκινούν και επισήμως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες και ιδιώτες. Η νέα πραγματικότητα για τους οφειλέτες έρχεται με 1.000 πλειστηριασμούς μηνιαίως.

Τουλάχιστον 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να έχουν γίνει από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τουλάχιστον 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018.

Αυτό υπαγορεύει… το «χρονοδιάγραμμα» που έχουν θέσει οι δανειστές στις τράπεζες, με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν να προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια.

Σήμερα το πρωί, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, στην οποία συμμετείχαν φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες αντίστοιχες κινητοποιήσεις, ενώ μόλις λήξει η αποχή των Συμβολαιογράφων της Δυτικής Ελλάδας, συνεπώς και της περιοχής, το ραντεβού των φορέων και των πολιτών θα ανανεωθεί με σκοπό την αποτροπή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Στην κινητοποίηση το λόγο πήραν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αγρινίου και Περιχώρων Γιώργος Πολύζος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης.

Πριν την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Αγρινίου, εκπρόσωποι των διαδηλωτών συνάντησαν τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ και του παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

sinidisi.gr