Στον Πειραιά οι 17 Τούρκοι που αποβιβάστηκαν με φουσκωτό στις Οινούσσες

Στο λιμάνι του Πειραιά για να καταθέσουν τα αιτήματά τους για πολιτικό άσυλο οδηγούνται οι 17 Τούρκοι που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στις Οινούσσες.

Πρόκειται για επτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά, οι οποίοι σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΒΙΑΛ στη Χίο όπου ταυτοποιήθηκαν.

Υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι κι ότι φοβούνται για τη ζωή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές Αρχές θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία στη διαχείριση των αιτημάτων για άσυλο.

Για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή «ΠΟΥΝΤΑ» Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ