Πήρε το ντέρμπι της παραμονής η Κέρκυρα

2-0 τον Απόλλωνα

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε νικήτρια στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 22η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε «ζωντανή» στη «μάχη» της παραμονής στην κατηγορία. 

Οι «Φαίακες» επικράτησαν 2-0 στην έδρα τους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με το αυτογκόλ του Τσόβιτς στο 40΄, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, και το γκολ του Επστάιν στο 68΄.

Η Κέρκυρα έφθασε έτσι τους 18 βαθμούς και άφησε στην προτελευταία θέση με 16 βαθμούς τον Απόλλωνα. Το ματς ήταν ζωτικής σημασίας για τις δύο ομάδες και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει πολλά στη «μάχη» της σωτηρίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας ήταν πιο κινητικός κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, στο 16΄ με τον Στόουκς και στο 28΄ με τον Αλμπάνη, ενώ στο 19΄ το σουτ του Επστάιν για την Κέρκυρα κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, όταν στο 40΄ ο Ρόλε με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών, η οποία όμως στη συνέχεια «βρήκε» στην πλάτη του Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, ωστόσο δέχτηκαν γκολ στην μοναδική μεγάλη φάση των αντιπάλων τους.

Στο 2ο μέρος η Κέρκυρα απλοποίησε τα πράγματα, καθώς στο 68΄ έφθασε στο 2-0. Σκόρερ ο Επστάιν, ο οποίος «νίκησε» σε τετ α τετ τον Γιαννακόπουλο μετά από κάθετη πάσα του Ρόλε, και στο τέλος η Κέρκυρα δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη νίκη και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Κίτρινες: Σιόντης, Λέκοβιτς, Σπίνουλας / Μπαρτολίνι, Κονέ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου, Ρόλε (82΄ Μυτίδης), Επστάιν (70΄ Αρτυματάς), Τουράμ (33΄ Παμλίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι (71΄ Καστιγέχος), Κοντοές, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ντεβέσα (59΄ Κονέ), Αλμπάνης, Ναδάλες (59΄ Ανιέτε), Στόουκς.