Ζωγράφισαν τη ... μουσική!

πατρινό καρναβάλι 2018

Έντονο καρναβαλικό χρώμα που συνδύασε την τέχνη της ζωγραφικής και της μουσικής πήρε ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου από την Μαιζώνος έως τη Ρήγα Φεραίου το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου.
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ζωγραφίζοντας τη μουσική» ενεργοποιώντας την εικαστική φλέβα Πατρινών δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» να ζωγραφίσουν εμπνεόμενοι από κομμάτια μουσικής που είχαν ειδικά επιλεγεί.
Η δράση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περαστικών προκαλώντας το ενδιαφέρον των περαστικών που είδαν τους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν με θέμα ελεύθερο. 
Ήταν μια σύγκλιση των τεχνών της ζωγραφικής και της μουσικής μέσω του Καρναβαλιού με τους δημιουργούς να αποτυπώνουν στα τελάρα τους την εικαστική φαντασία και τέχνη τους με οδηγό τη μουσική.
Συμμετείχαν οι Πατρινοί ζωγράφοι: Κατερίνα Αντωνακοπούλου, Κωνσταντίνος Αρταβάνης, Ασπασία Θεοδωρίτση, Βασιλική Θωμολάρη, Φωτεινή Καραβασίλη, Μαρίνος Μαρτσέλος, Μαρία Μαυροκέφαλου, Θανάσης Μοσχόπουλος, Γιώργος Μπαμπίλης, Γιώτα Παναγοπούλου, Σοφία Πουλή, Κωνσταντίνος Στρατούλιας, Παναγιώτα Σφακιανάκη και Βασιλική Τσοντζόρα.
Η δράση πλαισιώθηκε από χορευτικά λάτιν και τάνγκο μουσικής. Μια εκδήλωση που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις προάγοντας την καλλιτεχνική διάσταση στο Πατρινό Καρναβάλι. 

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.